Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Bővített együttműködés az Alba akadémiával

2021 február 24.-én bővítettük az Alba-Fehérvárral kötött regionális együttműködési megállapodást. A kiegészítés mindkét klub számára előnyös, egyesületünkre szakmailag és gazdaságilag is erősítő hatással lesz.

Egy éve élünk a COVID-19 által – korábban mindannyiunk számára elképzelhetetlen – átalakított világban. Sportegyesületünk működését is erősen befolyásolta a vírus, hogy csak egy példát emeljünk ki: október és február között minden nap csapatbuszokkal szállítottuk a gyerekeket edzésre Rácalmásra, mert a városban nem volt lehetőségünk edzést tartani.

A toborzó munkánk is teljesen ellehetetlenült; ennek következményeit remélhetőleg sikerül rendbe szedni ősszel. Erőforrásaink felszabadítása, valamint a két klub közötti kapcsolat erősítése érdekében kiegészítésre került az Albával kötött megállapodásunk.

A kiegészítés lényege, hogy a 2021/2022-es szezon előtt a meglévő, valamint az U14-es korosztályból U16-ba újonnan fellépő dunaújvárosi gyerekek átigazolásra kerülnek az Alba-Fehérvár akkreditált kosárlabda akadémiához. Az Alba versenyezteti tovább U16 és U18-ban a dunaújvárosi csapatokat. A megállapodás másik fontos pontja, hogy a két klub több közös edzőtábort szervez Székesfehérváron a következő évben: jelenleg öt edzőtábor van betervezve.

Bízunk benne, hogy a kölcsönösen előnyös megállapodás következményeképpen a dunaújvárosi tehetségek így még inkább megfigyelés alatt lesznek, s bármikor szabadon mozoghatnak Dunaújváros és Székesfehérvár között. Úgy gondoljuk, hogy a városban népszerűségét folyamatosan erősítő kosárlabda egyesületünkön keresztül így még attraktívabb lesz sportágválasztási szempontból is, hiszen most már az akkreditált akadémiára vezető út teljesen akadálymentes.

Mindenkinek sikerekben gazdag, COVID-mentes 2021-et kívánunk!

You must be logged in to post a comment Login