Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – Egy ide, egy oda

Beugrós edzőként, ez alkalommal az u12-es csapatunkkal keltem útra. Várpalotán volt jelenésünk, a Gepárdok és az ottani Sárkányok vendégeként. Korai indulás után szerencsésen megérkeztünk, és gyors öltözés után nekiálltunk bemelegíteni. És ekkor jött a rossz hír, miszerint nincs rendben az összes sportkártyánk.

Talán ez is megfogta némileg a gyerekeket, de nehezen lendültek játékba. Persze az sem szerencsés, hogy volt, akivel sosem találkoztam még korábban. Fiú ötössel kezdtünk, és rengeteg hibával. Valahogy semmi sem sikerült. Helyzetekig eljutottunk, de a kosarak sorra maradtak ki.

A lány ötös is dolgozott keményen. Ők sokkal inkább próbáltak összejátszani, de sokszor csúszott ki a kezükből a labda, és lépéshiba is akadt szép számmal.

A második félidőben lassan, de biztosan húzott el az ellenfél, és sajnos a gyerekek is kezdték feladni a meccset.

 

A második mérkőzés egy tisztán lány csapat ellen történt, a Gepárdok ellen. A fiúk indultak megint elsőként hadba, és Bödei Marci vezetésével szépen termelték a pontokat. Jobb volt a védekezésünk, így könnyebb volt támadásba is lendülni.

A lányok is harcosabban léptek parkettre, és mindent beleadva küzdöttek, így félidőben vékonyka előnnyel beszéltük meg az utolsó félidei teendőket.

És bizony nagyon akartak nyerni, ellentmondást nem tűrve ment az egész csapat. A végére lányok kifejezetten ellenfelük fölé nőttek.

Egyenként is mindenkit ki lehetne emelni, hogy mit tett hozzá a mérkőzéshez, de főleg a második félidőben látszódott, hogy már most egymásra támaszkodva, vállt vállnak vetve küzdenek a győzelemért.

Pontokat és pontszerzőket azonnal pótolom, amint a jegyzőkönyveket megtalálom, de ennél lényegesebb, hogy győzelemmel a tarsolyban, vidáman tudtunk hazaindulni a kezdődő havazásban.

 

Sárkányok- Várpalotai Sárkányok 25- 42

Pontszerzők:Csongi 5(+1) p., Luca, Móni, Lili 4p., Milán(+1), Bödei Marcell, Dávid 2p.

 Sárkányok- Gepárdok 48-31

Pontszerzők: Bödei Marcell 12(+1) p., Móni 10 p., Lili 9 p., Dávid, Csongi 6 p., Robi, Zoé 2 p.

 

Molnár Tamás

Edzőpótló

You must be logged in to post a comment Login