Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú – Negyedik forduló

Hazai pályán rendeztük meg a serdülő bajnokság, negyedik fordulóját az alsó házban. Az ellenfeleket ismertük, az Albán kívül mindenkivel játszottunk, és korábban senkitől sem kaptunk ki. Sajnos Lengyel Zsombor térdproblémák miatt nem tudott játszani, bár az első meccsen megpróbálkozott vele, Márk Peti, meg előző estére betegedett úgy le, hogy nem tudta vállalni a játékot. Így hálás köszönet a Homolya családnak és persze főleg Gergőnek, hogy szombat este nyolckor még felvették a telefont, és reggel Gergő jött mérkőzésre, így érvényes fordulót tudtunk játszani, és ami talán még fontosabb, elkerültünk egy létszámhiányos büntetést, amit idén nagyon könnyen osztogat a szövetség.

A mérkőzések pozitív oldala az volt, hogy támadásban egész sikeresen tudtuk az elmúlt időszakban gyakoroltakat alkalmazni, gyakorlatilag mindenkire jutott dobás, és nem hagytunk egy pillanatig kérdést afelől, hogy ki fog nyerni.

Ami nehézkes volt, az a Fiúk védekezése. Ott alig láttam a tanultakat, és amit elvárnék. Rengeteg volt a figyelmetlenség, a lustálkodás. Nagy arányban győztünk ugyan, de a védekezés egyszerűen kevés volt.

Szíj Barnit újra meg kell említenem, hisz úgy küzdötte végig a tornát, hogy az első meccs második percében kibicsaklott a bokája. Eddig is bizonyította, hogy nagy küzdő, most is csak ezt erősítette meg. Valamint a csapat történetében először megdobta a századik pontot, aminek mindenki nagyon örült, majdnem annyira, mint az utána hozott krémesnek. Köszönjük.

A következő körben jön újra a felsőház, reméljük meg tudunk fenn ragadni.

Sárkányok U14- DKKA/C 102-22 (29-2,24-6,27-8,22-6)

Pontok: Bobó 30 p., BJ Peti 28 p., Mozsár Olivér 14 p., Szíj Barni 13 p., Bósa Simon 6 p., Homolya Gergő 4 p., Ragács Ádám 4 p., Nagy Gábor 2 p., Áron Máté 1 p.

Sárkányok U14 – Alba Fehérvár/B 91-44 (14-10,30-8,20-9,27-17)

Pontok: Bobó 35 p., BJ Peti 16 p., Áron Máté 10 p., Mozsár Olivér 10 p., Nagy Gábor 6 p., Ragács Ádám 5 p., Bósa Simon 4 p., Szíj Barni 4 p., Homolya Gergő 2 p.

Molnár Tamás
Edző

You must be logged in to post a comment Login