Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – GYŐZTÜNK!

Hatalmas gratuláció a fiúknak, hogy a 8 győzelemmel és csak 5 vereséggel álló Budafok ellen sikerült behúzni első győzelmüket a bajnokságban! Nem ezt a mérkőzést terveztük megnyerni, de nem szeretnénk panaszkodni!

A múlt héten vasárnap idegenbe utaztunk a bajnokságot vezető Újpest ellen. A mérkőzést megelőzően újabb dolgokat gyakoroltunk edzésen, ezeket a mérkőzésen ki is próbáltuk, kevés sikerrel. A meccs pont úgy alakult, ahogy az 1. helyezett és az utolsó helyezett közötti mérkőzések forgatókönyv szerint alakulni szoktak. Először az Újpest kicsit túl lazán vett minket, engedte, hogy játsszuk a játékainkat, és az első negyed után vezettünk. Aztán növelték a nyomást rajtunk, és mi nem bírtuk mentálisan. A harmadik negyed egyszerűen szégyen volt.

A meccs után érezhető volt a csalódottság. Az öltözőben néma csend volt, egy újabb gyenge teljesítmény után gondolom, hogy mindenkinek elege volt a vereségekből. Aközött, hogy lejöttünk a pályáról és hogy beszálltunk a buszba, senki egy szót nem szólt. Mivel ilyen reakció még nem történt, reméltem, hogy változást fog eredményezni.

A következő öt edzésünkön a Budafok elleni hazai mérkőzésig igyekeztünk javítani a hangulaton. Úgy döntöttünk, hogy a védekezésünket visszaállítjuk a megszokottra, és inkább kisebb részleteken dolgoztunk. Öröm a fiúkkal dolgozni, mert gyorsan elengedik a rossz élményeket, mindig ott vannak edzésen, és képesek újra fókuszálni a következő feladatra. Miskovitz Jani csatlakozása is sokat segített. Nemcsak azért, mert végre van egy igazi „nagy” emberünk, hanem azért is, mert így friss vér került a rendszerbe.

Szombaton Rácalmáson a budafokiak kezdtek jobban. Az első félidőben, és főleg az első negyedben gyenge intenzitással, sok hibával játszottunk. Gyors időkérés kellett, hogy a csapdázásról leálljunk, és inkább váltottunk, mert könnyen kipasszolták, és lebontották a védelmünket. Félidőben – 13 pontos hátrányban – pedig egyszerű volt az üzenet: ha mérkőzést akarunk nyerni ebben a bajnokságban, nem lehet energiatakarékosan játszani. 100% intenzitás kell minden helyzetben, különben mi egyszerűen nem fogunk tudni nyerni!

A harmadik negyed nagyszerűre sikerült. A dobásaink bementek, és jó energiával védekeztünk, 1 pontra faragtuk a hátrányt. Az utolsó negyedben továbbra is nekünk ment jobban. Egy fizikális, időnként majdnem verekedésbe torkolló negyedben a fontos dobásaink bementek, a budafokiaknak pedig mellé. Úgy gondolom, hogy most megérdemeltük.

Óriási gratuláció a fiúknak, megdolgoztunk érte! A szezon elején tudtuk, hogy nehéz lesz. Mondtuk is a felkészülési időszakban, hogy tavaly U18-ban 11-et nyertünk zsinórban, az idén simán lehet 11 vereség zsinórban. 14 lett. Rengeteget fejlődtek a gyerekek. Most a legfontosabb az, hogy ne legyünk elégedettek, és a hátralévő három mérkőzésből még egyet próbáljunk megnyerni. Nem lesz egyszerű. Egy hét pihenőnk van, aztán 6 napon belül 3 meccs.

NB II. Közép/C

2024-02-04, Fót

Újpest-MT – Dunaújvárosi Sárkányok 109-66 (20-23, 28-15, 34-12, 27-16)

Csapat: Hajnal 10/6, Csernák 4, Matucza 3, Katona 8/6, Bognár 19/6, Rabi 14/6, Hoffmann 8, Miskovicz.

2024-02-10, Rácalmás

Dunaújvárosi Sárkányok – Budafok U23 78-72 (12-20, 18-23, 22-10, 26-19)

Csapat: Hajnal, Csernák 9/6, Matucza 2, Katona 20/9, Bognár 18/9, Rabi 14/6, Hoffmann 12, Miskovitz 3.

You must be logged in to post a comment Login