Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány – Még mindig létszámgondok

Az u14-es serdülő lányok következő ellenfele a Százhalombattai csapat volt. Mindkét együttes nyeretlenül vágott a fordulónak, így izgalmas mérkőzésre számítottam. Sajnos a jegyzőkönyvezett eredmény már a mérkőzés elején eldőlt, betegség és egyéb körülmények miatt…, kilenc játékossal tudtunk kiállni.
Jól kezdtük a meccset, végre sikerült koncentrált mérkőzés kezdést produkálni. Az ellenfelünk időkérése a negyed végén megfordította a játékot, az eladott labdáink miatt 6 pontos hátrányba kerültünk. Agresszívabb védekezéssel a második negyedben sikerült könnyű gólokkal felzárkóznunk majd megfordítani a mérkőzés állását. Az eddig gyakorolt támadó taktikai elemeket remekül megjátszották a lányok, stabil csapatmunkával, 15 ponttal nyertük a második negyedet. A harmadik negyed előtt egy kérésem volt a játékosokhoz mi legyünk a vagányabbak és ne engedjük, hogy ellenfelünk vérszemet kapjon. Sikerült! Voltak hibáink támadásban, néha kapkodtunk, de mindig sikerült visszaállni az eredetileg elképzelt játékunkhoz, így 7 ponttal megnyertük a harmadik negyedet is. A mérkőzés végén a gyerekek már nem nagyon akartak esélyt adni ellenfelünknek, keményen harcolva sikerült az előnyünket megtartani. Az idei meccseink eddigi legjobb játékvezetése mellett megszereztük első győzelmünket. ÉLJEN!!!

Örülök, hogy az elmúlt három hónap munkája a pályán is tükröződik, gratulálok a csapatnak. Bízom a további jó folytatásban.

Végeredmény:
Százhalombatta- Dunaújvárosi Vadkutyák 2(46) – 0(61)

Dobott pontok:
Mihók Mandula 21
Kovács Léna 13
Kovács Szofi 11
Schneider Tímea 7
Somfai Kamilla, Ács Nedda 4
Bachrathy Viktória 1.

You must be logged in to post a comment Login