Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány – PMKSZ Női Serdülő

PMKSZ Női Serdülő 2019.01.20.

Dunaújvárosi Szitakötők – DMTK Haraszti Sasok 30-162 (11-48, 8-42, 7-35, 4-37)

Pontszerzők: Szabó Zorka: 19, Szalai Lili: 7, Szoták Zoé: 4, Soós Luca: -, Varjú Veronika: -, Láng Nikolett: -, Plesz Orsolya: -, Heizler Gabriella: -,

KKS – Dunaújvárosi Szitakötők 80- 16 (14-4, 26-0, 26-6, 14-6)

Pontszerzők: Szalai Lili: 8, Szabó Zorka: 2, Szoták Zoé: 2, Láng Nikolett: 2, Varjú Veronika: 2, Soós Luca: -, Plesz Orsolya: -, Heizler Gabriella: -,

 

Nem igazán akart összeállni ez a forduló. Nagyon nehezen sikerült végre itthon rendeznünk tornát hazai közönség előtt. Sajnos ebbe beleszólt az influenza szezon is, Szalai Lilinek a csípője rakoncátlankodott, Heizler Gabriellának a bokája fordult ki a bemelegítésnél, így mindösszesen, aki hadra fogható volt és teljesen egészséges az 6 fő volt.

Nem igazán választanám szét a két mérkőzést. Mi egyelőre nem vagyunk még azon a szinten, mint a többi csapat, már csak az életkorunknál fogva sem. A 14 éves serdülök között, nálunk legfőképp 11-12-13 éves lányok játszanak. Vannak olyan gyerekek, akik az év elején kezdtek kosarazni, ehhez mérten kell objektíven látnunk a dolgokat, amikor az eredményjelzőre nézünk.

Nem igazán értjük még úgy érzem, hogy miről szól a kosárlabda, legyen szó bárkiről. Csináljuk a kis dolgunkat a saját belátásunk szerint, csak még nem értjük pontosan, mit miért. Összességében ezzel nincs gond, majd idővel fognak leülepedni bennünk ezek a dolgok. A saját képességeihez mérten küzd mindenki. Úgy gondolom 6 fővel vágtunk neki a tornának, mindenki kellőképpen kihajtotta magát.

Ez első mérkőzés eredménye mutatja igazán, mennyit kell még tanulnunk. A Haraszti jóval erősebb nálunk ezt láthatta mindenki, aki kint volt. A KKS pedig megverte a Sasokat, ergo jóval nehezebb mérkőzés várt ránk, mint legelőször.

Viszont ami tetszett a KKS ellen, hogy nem akartak minket megalázni. Látszott rajtuk, hogy – én edzőként úgy láttam – tanítottak minket a pályán, és ez jó volt.

Ha ott lettek volna a hiányzóink, jobb lett volna. Az idősebbek jobban össze tudták volna fogni kis csapatunkat. Bízzunk benne, hogy a  következő fordulóra mindenki egészséges lesz.

Sokat fogunk dolgozni a továbbiakban, de úgy érzem a hangsúly az alapokon lesz. A védekezésünket is rendbe kell szednünk, ezt fogjuk szem előtt tartani.

Hajrá Szitakötők!

Drab Attila

edző

 

You must be logged in to post a comment Login