Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – kikaptunk az Újpesttől

Az Újpest magabiztosan nyert ellenünk a Rácalmási Sportcsarnokban. Úgy gondolom, hogy a fiúk kihozták magukból a közel maximumot.

Az Újpest-MT a bajnokság egyik erősebb csapata, eddig 5 mérkőzésből 4 győzelmük van. A bemelegítésnél is szemmel látható volt a csapatok közötti szerkezetbeli különbség. Az ellenfél jó alkatú, 22-23 éves játékosokból áll, és ráadásul Pajor Dávid személyében zseniális edzővel is rendelkezik.

Kissé túlpörögve kezdtük az elején a mérkőzést, kellett egy időkérés 0:8-nál, hogy lenyugodjunk. Ezután úgy érzem, hogy egy jó első és harmadik negyedet produkáltunk. A harmadik és negyedik negyed között csak 8 pont volt a különbség Katona Kristóf bravúros 6 gyors pontjának köszönhetően. A negyedik negyedre elfáradtunk.

A fiúkkal már többször beszéltünk róla, hogy ahhoz, hogy mi ebben a bajnokságban felül tudjunk kerekedni egy nálunk fizikálisan erősebb szerkezetű csapat ellen, kevesebb hibával kell játszanunk, mint ők, és ezért nekünk folyamatosan ott kell lenni az arcukban védekezésben, hogy hibákra kényszerítsük őket. Ezen a mérkőzésen szerintem fiatal csapatunk nagyon igyekezett odafigyelni, és ha nem is a maximumot, de ahhoz közelit hozott ki magából. Erősebb ellenfél ellen 40 percen keresztül küzdeni nagyon nehéz. Ennek ellenére több olyan periódus volt a mérkőzésen, amikor az agresszív védekezésünkkel sikerült megzavarni őket, és sok labdát szereztünk.

Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk. Amit gyakorlunk, abban fejlődünk. Ez a végeredmény reálisan tükrözi a csapatok közötti jelenlegi különbséget. Köszönet azoknak, akik kijöttek szurkolni a fiúknak!

Szombaton új meccs a Budafok U23 ellen.

2023-11-18 Rácalmás, NBII Közép/C csoport

Dunaújvárosi Sárkányok – Újpest-MT 70-89 (19-22, 17-24, 23-21, 11-22)

Csapat: Bognár 23/12, Matucza 13/3, Katona 12/6, Hoffmann 8/3, Rabi 7/3, Csernák 6, Véner 1, Hajnal, Prétor, Viharos, Szűcs.

You must be logged in to post a comment Login