Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB II. rájátszás – a sport esszenciája

Bár 1 ponttal veszítettünk, teljesen fantasztikus, amit a fiúk kihoztak magukból vasárnap az NB II.-es Közép-régió rájátszásában.

Nézzük először, hogy mivel álltunk szemben a múlt héten:

  • A három magas emberünkből kettő már korábban a szezon folyamán súlyos térdsérülések miatt kiesett
  • Rajtuk kívül három korábbi játékosunk is kiesett a keretből sérülések, illetve tanulás miatt
  • Katona Kristóf, pontokban a második legerősebb a csapatban, kedden bokasérülést szenvedett edzésen
  • Rabi Dávid, (a harmadik magas emberünk, aki az előző mérkőzésünkön 32 pontot és 16 lepattanót szerzett) túlterhelte (reméljük, csak ennyi, az eredményekre még várunk) a bal térdét, péntekre bedagadt, vasárnap nem tudta vállalni a játékot. Tehát magas ember nélkül maradtunk egy sportágban, melyben a magasság nem mindegy, kissé finoman fogalmazva
  • a Százhalombatta egy magas szerkezetű, idősebb, rutinosabb játékosokból álló csapat, akiknél idegenben 90:93-ra veszítettünk az első mérkőzésen.

Szóval nem voltunk könnyű helyzetben. Egy cserénk volt a mérkőzésen, a keretünk Bognár Matyiból, és öt 2005-ös születésű fiúból állt.

Ez a mérkőzés mindent tartalmazott, amiért olyan jó sportolni: a látszólag esélytelen helyzetből kiindulva harcoltunk, szinte az első pillanattól kezdve ponthátrányban. Félidőben 12 pont volt oda. A harmadik negyedben visszahoztuk néhány pontra, de aztán pár percig szétestünk, másfél perccel a vége előtt 13 ponttal vezetett az ellenfél. És megfordítottuk. A negyedik negyed 9. percében 1 ponttal már vezettünk, Matucza Csabi büntetőjét követően. Ekkor előjött a mi rutintalanságunk. Bár nagyon akartunk, a végén komoly hibákat követtünk el, s a hihetetlenül izgalmas végjátékot követően egy ponttal kikaptunk. Egy rossz szavunk nem lehet a fiúkra, csak tisztelni lehet őket. Ilyen helyzetben a legtöbb csapat ott a harmadik negyed végén csak feladta volna. Hárman 40 percet játszottak a mérkőzésen.

Nem sokat javul a helyzetünk most szombatig. Hajnal Adrián a hét elején beteg volt. Véner József kérdőjel, hogy ott tud-e lenni a mérkőzésen. Katona Kristóf talán megpróbálja rossz bokával. Rabi Dávid minden bizonnyal még pihenni fog. Tegnap négy játékos volt tehát edzésen. De nem izgulunk, újabb bravúrra számítunk.

2024-04-21 Rácalmás, NB II. rájátszás

Dunaújvárosi Sárkányok – Százhalombatta II. 82-83 (22-22,13-25,23-19,24-17)

Csapat: Bognár 29/12, Hajnal 18/12, Matucza 14, Csernák 11/9, Hoffmann 7, Véner 3/3.

You must be logged in to post a comment Login