Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 lány – Pest Megyei kadett bajnokság

Pest Megyei Kadett bajnokság 2020.01.09.

Dunaújvárosi Vadkutyák – BKG Príma Akadémia 33-124 (8-40, 12-32, 6-30, 13-22)

Pontszerzők:
Kezdők: Szilágyi Ágnes: 14 p, Kovács Adél: 9/6 p, Szántó Petra: 4 p, Posch Nikoletta: 3 p,
Szalai Lili: 2 p, Láng Nikolett: 1 p, Kupsza Noémi: -, Köller Mónika: -,

A szigetszentmiklósi csapat nem a mi súlycsoportunk, ettől függetlenül szeretek ellenük játszani, mert sokat lehet tőlük tanulni. Ezen a mérkőzésen nem a győzelem a cél számunkra, hanem azok a játékszituációk alkalmazása, amiket edzésen gyakorlunk. Teljesen más ilyenkor végrehajtani ezeket agresszív védekezés ellen. Itt tényleg van benne kihívás, hogy milyen megoldásokat alkalmazunk ezekben a helyzetekben.
Nem vagyunk még elég labda-biztosak a letámadások ellen, ezért sok labdát adtunk el az első negyedben. Ellenfelünk pörgős kosárlabdát játszik, így nehéz volt számunkra felvenni a ritmust. A legtöbb hangsúlyt a védekezésre és a lepattanó labdákra kell helyeznünk. Ebben a szegmensben sokat kell még előre lépnünk. Ha ez meglesz, akkor a hasonló kaliberű csapatokkal szemben sokkal több esélyünk lesz. Az ember elleni szituációkat jól alkalmazzuk, főleg a zárások terén léptünk előre, de még itt is vannak apró koncentrációs hiányosságok. Nem vesszük észre az üres társakat, vagy csak egy bizonyos idő elteltével, azaz nem jó az időzítés.
Igyekszünk kijavítani ezeket a hibákat.
Ennek szellemében készülünk a PSK Hernád elleni összecsapásra, mert vissza akarunk vágni az első körös vereség miatt.

 

Pest Megyei Kadett bajnokság 2020.01.19.

PSK Hernád – Dunaújvárosi Vadkutyák 56-50 (18-13, 16-13, 6-14, 16-10)

Pontszerzők:
Kezdők: Szilágyi Ágnes: 33 p, Kovács Adél: 7 p, Szoták Zoé: 6 p, Posch Nikoletta: -, Szántó Petra: -,
Cserék: Szalai Lili: 4 p, Kupsza Noémi: -, Láng Nikolett: -,

Fájó vereség, volt ez a mai. Igazából saját magunkat vertük meg azzal, hogy tömérdek mennyiségű ziccert rontottunk.
Az első negyedet mi kezdtük jobban, viszont a végét odaadtuk ellenfelünknek. Rengeteget gyakoroljuk a zárás-leválást és ebből próbáltunk játszani. Nem is volt probléma belőle, mert megvoltak a helyzetek, csak nem tudtuk értékesíteni. A védekezésünk is hagyott némi kívánni valót, ezen még sokat fogunk dolgozni.
A második felvonás is ugyan úgy alakult. Felváltva estek a kosarak. Ellenfelünk is hibázott, de mi sokkal többet rontottunk. A kizárásokban javultunk, de ebben a szegmensben is fejlődnünk kell.
A harmadik etapban a Hernád zónával próbált megzavarni minket. Sikerült nekik, de ettől függetlenül elloptuk ezt a negyedet és 40-40-re kozmetikáztuk az eredményt. Itt azt hittem miénk lesz a lélektani előny, de sajnos tévedtem.
Az utolsó negyedben már nagyon elfáradtunk és sok rossz döntést hoztunk. Látszott a lányokon, hogy akarnak, de sajnos elfogyott az energia. Így nem mi élvezhettük a győzelem ízét.
Sajnálom ezt a mérkőzést, mert ha az elején a kihagyott ziccereink felét bedobjuk akkor ez egy sima győzelem lett volna, és a végén többet tudtunk volna cserélni. Nem haragszom senkire, van ilyen nap amikor semmi nem megy be, csak ez az időszak nekünk már elég régóta tart.
Még mindig tartom magam ahhoz, hogy ez a csapat többre hivatott. Nem adjuk fel és küzdünk tovább, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek.

Hajrá Vadkutyák, Hajrá lányok!

Drab Attila
edző

You must be logged in to post a comment Login