Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú – elindult az utánpótlás szezon is

Komoly erőpróba várt 2005/2006-os csapatunkra az országos bajnokság első fordulójában. Két pécsi akadémiai csapat, és egy kaposvári; mindhárom jól felkészített, agresszív csapat, bár nagyrészt 2006-osokból álló. Főleg az első mérkőzésen nem tudtunk az ellenfélhez képest felpörögni, és jellemző volt ránk ma sajnos a figyelmetlenség.

Nekünk még kevés lehetőségünk volt felkészülni: az edzéseink 4.-én kezdődtek, a csapat fele közben többnapos osztálykiránduláson is volt, és ráadásul a 18 tagból csak 11 állt rendelkezésre a Rátgéber Akadémia „B” elleni szezonnyitóra.

A fiúk előre figyelmeztetve voltak, minden edzésen szó volt róla, de mégis meglepődtek, amikor a pécsi csapat egyből a torkuknak esett. A kevés eddigi edzésünkön szinte kizárólag az egészpályás letámadás elleni labdafelhozatal volt a téma; ez valószínűleg jó döntés volt, mert így legalább egy ideig képesek voltunk valamennyire lépést tartani az erős pécsi csapat ellen.

Bár az első félidőben nagyjából helyt álltunk, a másodikra romlott a hozzáállás, többen kipontozódtak, és feladtuk a meccset. Amikor ez érezhető volt, a cseréink kapták meg a lehetőséget, hogy gyakoroljanak és tapasztalatot szerezzenek.

A második mérkőzésre összeszedtük magunkat, és egy szoros mérkőzést produkáltunk a PVSK Akadémia „B” csapata ellen. Szűcs Ábel támadásban a hátára kapta a csapatot, de mindenki dicséretet érdemel a küzdőszelleméért. Kiemelném még Csernák Ádámot és Simon Dávidot is, mert talán ők mutattak még nagy előrelépést a tavalyi szezonhoz képest ezen a napon.

A mérkőzésből pedig a harmadik negyedet kell kiemelni: 20-6 lett a javunkra a vége, teljesen átgázoltunk az ellenfelünkön. Sajnos elfogyott az erőnk, és a negyedik negyedre ők is összekapták magukat. De megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, ha odafigyelünk és akarunk; erre kell építeni tovább.

A következő fordulóig lesz egy hónapunk alaposan felkészülni fizikailag és taktikailag is. Így az évet egy pofonnal kezdtük, ami hosszútávra nézve nem biztos, hogy baj.

2018-09-15 Dunaújváros, Országos Serdülő Bajnokság 1. forduló

Kosárlabda Akadémia Pécs „B” – Dunaújvárosi Sárkányok U14 106-38 (19-11, 28-12, 25-9, 40-6)

Pontsz.: Szűcs Ábel 14, Szűcs Zétény 7, Csernák Ádám 5, Simon Dávid 4, Főfai-Kovács Kristóf 4, Szabó Vince 3, Horváth Zoltán 1

PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia „B” – Dunaújvárosi Sárkányok U14 58-53 (15-7, 19-11, 6-20, 18-15)

Pontsz.: Szűcs Ábel 30/3, Főfai-Kovács Kristóf 7, Szűcs Zétény 6, Szabó Vince 5, Csernák Ádám 3, Horváth Zoltán 1, Simon Dávid 1

You must be logged in to post a comment Login