Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – Győzelem!

Bár nem volt konkrétan célnak kitűzve: sikerült győzni! Megtépett csapatunk ezen a mérkőzésen összeszedte magát, s egy izgalmas mérkőzésen az utolsó negyedben fordított. Gratulálunk!

Vártuk a mérkőzést a Marcali ellen. Mint nekünk, eddig a bajnokságban nekik sem sikerült még győzni. A végeredményeik is szinte megegyeztek a mieinkkel. Mivel Szűcs Marci még nem épült fel teljesen, s az új átigazolásunk még nem ment át, heten voltunk kénytelenek kiállni. Ha Bozsik Vili térdsérülését is beleszámítjuk, 6.25-en.

A Marcali ezt is überelte, hat fővel jöttek Dunaújvárosba. Magas szerkezetű, de idős csapattal álltak ki, kivéve az irányítójukat, akiről túlzás nélkül állíthatjuk, hogy vitte a csapatot.

Minden edzésünkön téma volt az utóbbi időben, és a mérkőzést közvetlenül megelőzően is, hogy be fognak próbálni nyomni a kosár alá, ki akarják használni, hogy mi kisebbek vagyunk, ezért nekünk a bejátszásokat ki kell védekezni, és gyors iramban kell játszanunk a saját támadójátékunkat.

Ez az első negyedben nem sikerült, szerintem nyugodtan kijelenthetjük. Mi is beleestünk a kocogásba, nem frontoltunk eléggé erőszakosan, még az elzárások kivédekezésénél sem voltunk kellően agresszívak, időkérésnél ezt újra átbeszéltük, és a 6. percnél (12-22) elkezdett fordulni a meccs. De a negyedet összegezve: megvertek a kosár alatt. (20-30)

A negyedek közötti szünetben is ösztönözve lettek a fiúk a gyors játékra, hogy mi mindig futni akarunk, és agresszívan védekezni a saját kosarunk közelében.

A második negyedben sokat javult a védekezésünk, az ellenfél kezdett fáradni, már le is tudtunk indítani. (23-13, félidő eredménye: 43-43)

A harmadik negyedben nagy harc volt, fej-fej mellett haladtunk, 3 pontnál nem volt nagyobb a különbség a csapatok között ebben a negyedben. A Marcali fáradtabb volt, de nagyobb, mi pedig próbáltunk futni, és üres helyzeteket kialakítani külső dobásokra. (22-23, 65-66)

A negyedik negyedben is nagy volt a harc, az ellenfél egészen a 7. percig vezetett, a 4-es számú irányítójukat nehezen tudtuk egy emberrel lefékezni, folyamatos besegítésekre volt szükség. Molnár Tamás kapott tőle egy könyököst is, s amíg az orrvérzését sikerült elállítani, Matucza Gyula vette át a négyes posztot. Szerencsére Gyuszi ekkorra már felébredt, és az ő hárompontosával húztuk szét a különbséget 4 pontra a mérkőzés 37. percében.

A Marcali időt kért, de mi nagyon akartunk győzni, a fiúk pörögtek, szépen védekeztek, és Bak Máté ziccere után Horváth Richárd bravúros saroktriplájával már 9 pontos előnyünk volt, kevesebb, mint egy perccel a végső sípszóig.

Nem volt könnyű, de nagyon örülünk, rég győztünk, és jó érzés így folytatni a szezont. Remélhetőleg az edzésmunkában is látjuk majd az eredményét ennek a sikernek.

2018-12-08 Dunaújváros, Országos NB2 Férfi

Dunaújváros – Marcali VSZSE 92-85 (20-30, 23-13, 22-23, 27-19)

Kezdők: Csépányi 29/12, Horváth 22/12, Molnár 12/6, Bak 17/3, Katona 3. Cserék: Bozsik 2, Matucza 7/6.

You must be logged in to post a comment Login