Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány, Szitakötők – jobban kell hajtanunk!

Dunaújvárosi  Szitakötők – Atomerőmű SE 7-155  (3-58, 0-40, 0-34, 4-23)

Pontszerzők: Szentimrei Anna: 3 p, Köller Mónika: 2p, Szabó Zórka: 2 p, Szalai Lili: -, Szoták Zoé: -, Cserkúti Jázmin: -, Jelinek Jade: -, Zagyva Bianka: -, Németh Zsófi: -, Varga Vivien: -, Boros Petra: -,

Pénzügyőr SE – Dunaújvárosi Szitakötők 91 -17 (24-4, 23-4, 21-2, 23-7)

Pontszerzők: Szentimrei Anna:4 p, Szabó Zórka: 3 p, Köller Mónika: 2p, Szalai Lili: 2, Szoták Zoé: 2, Cserkúti Jázmin: 2 p, Varga Vivien: 2 p, Jelinek Jade: -, Zagyva Bianka: -, Németh Zsófi: -, Boros Petra: -,

 

Második fordulónkhoz érkeztünk a Pest Megyei  Serdülő lány bajnokságban.  Azt hittük az első forduló megpróbáltatásai után, kicsit könnyebb dolgunk lesz.

Ennek ellenére megkaptuk első ellenfélnek a Paksi Atomerőmű lány csapatát. Aki volt már Paks elleni mérkőzéseken, az tudhatja milyen agresszív, és gyors kosárlabdát játszanak. Mi még nem vagyunk ezen a szinten, de úgy gondolom, sokat lehet még így is tanulni tőlük. Küzdeni akarásban nem volt hiány, az eredmény alakulása ellenére szívvel-lélekkel küzdöttünk végig.

A bíráskodás ( leszámítva, hogy nem ezen múlott a végeredmény ) , abszolút nem voltak következetes,  ami kicsit rá is nyomta a bélyegét a meccsre.  Amit előzetesen közösen megbeszéltünk, hogy  mit lehet és mit nem,  azt nem  igazán követelték meg. Volt, hogy teljesen más következett, mint amit megítéltek. Egyszóval nem voltak képben. Ennek ellenére tényleg nem adtuk fel, amit jó volt látni.

 

Második mérkőzésünket egy meccs pihenő után a Pénzügyőr csapata ellen játszottuk. Ők is ugyan olyan nagy arányú vereséget szenvedtek az Atomerőműtől mint mi. Ezért is számítottunk egy szorosabb összecsapásra.

Nagyarányú magasság fölényben voltak az ellenfél játékosai, amit rendületlenül ki is használtak. Igaz, hogy ők nem pihentek, ennek ellenére sokkal nagyobb iramban kezdtek mint mi. Még mindig túl sokat vezetjük a labdát, mintsem passzolnánk előre az indulóknak. Futásmennyiségben is van még hova fejlődnünk, ami meg is látszott. Akartunk mi küzdeni, de voltak olyan helyzetek is, amikor nem igazán futottunk vissza védekezni az emberünkön, és egy kihagyott ziccer után visszaszedték a lepattanójukat, és már is kosarat kaptunk. Ha ezeket a dolgokat kijavítjuk, és jobban összpontosítunk, akkor szépen tudunk majd haladni előre. De ehhez nagyon sok akaratra lesz majd szükségünk.

Összességében sajnáltam a lányokat, mert már igazán kijárna nekik egy győzelem, de ehhez mindenki kell!  Egy csapatként!  Bízom bennük, és tudom meg lesz az eredménye, csak még jobban kell hajtanunk.

 

Hajrá Szitakötők!

You must be logged in to post a comment Login