Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – Országos Junior bajnokság

Országos Junior bajnokság 2019. 02. 24.

Kozármisleny SE – Dunaújvárosi Sárkányok 103- 43 (28-12, 30-11, 29-14, 16-6)

Pontszerzők: Kőhalmi Kálmán: 17/3 p, Orbán Soma: 7/3 p, Csépányi Olivér: 8/3 p, Majdán Máté: 6 p, Talpai Viktor: 2 p, Flaisz Zsigmond: 3 p,

Első mérkőzésünk volt a második körben. Kozármisleny volt az ellenfél. Földrajzilag Pécs mellett fekszik, ami azt jelenti igen nagy merítési lehetőségeik vannak játékos fronton. Mikor beléptem a terembe, meg is lepődtem mennyien vannak, plusz milyen felépítésű játékosokkal rendelkeznek. Mi sajnálatos módon csak 6 fővel tudtunk elutazni. Ez mit sem von le a gyerekek érdemeiből.

Igazából a támadójátékot nem szabtam meg nekik, csak annyi volt az utasítás, hogy csapatban játszanak, és az üres helyzeteinket vállaljuk el. A védekezésen volt a fő hangsúly. Mivel kevesen utaztunk el, így nem egész pályáztunk. Az volt a védekezési filozófiánk, hogy a labdáson szoros védekezés legyen „stresszeljük” folyamatosan, egy passzra pedig agresszívan passzsávban legyünk. A többiek pedig húzódjanak be, és segítsenek egy esetleges betörésnél. Voltak szép számmal magas játékosaik, őket pedig alapvonal felől alulról passzsávban próbáltuk védeni, hátsó besegítéssel. Kisebb nagyobb sikerrel abszolváltuk is a dolgot. Amivel meggyűlt a bajunk: mivel ők elégé sokan voltak, folyamatos rotációval dolgoztak, és szinte mindig friss embereket tartottak a pályán. Mi pedig ahogy haladt a mérkőzés, valljuk be, fáradtunk. A támadások szépen haladtak a maguk útján, ezt mutatja, hogy betaláltunk kintről, és betörésekkel is jól operáltunk. Voltak nagyon szép betörés kiosztásaink. Akkor kellett csak beleavatkoznom a játékba amikor az egyéni játék a csapat rovására ment. Sikerült megbeszélni és egy csapatban játszottunk tovább.

Összességében jól játszottunk, voltak hibák, mint minden meccsen, de hajtottunk és ez sokat jelentett. A következő forduló 2019.03.02-án lesz hazai pályán. minden szurkolót szeretettel várunk!

 

Hajrá Sárkányok!

 

Drab Attila

edző

 

You must be logged in to post a comment Login