Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Dunaújváros ismét az NB2-ben!

5 év után ismét indulunk a magyar NB2-es bajnokságban. Ezúttal büszkeséggel tölt el az is, hogy csapatunk egy híján teljesen saját nevelésű fiatalokból áll, a többség csak tavaly „érettségizett” U18-ban. Bár nem sikerült győzni, a játékunk látványos, pozitív volt. Külön meg szeretnénk köszönni, hogy ilyen sokan jöttek a Gárdonyiba szurkolni, reméljük, továbbra is támogatni fogjátok fiatal csapatunkat!

A szezonunk valójában már szeptember 20.-án kezdődött Hepp Kupával. Augusztus eleje óta az edzéseken készítjük a fiúkat arra, hogy mi az idén kisebbek, alacsonyabbak leszünk, mivel valódi centerünk nincs. Alapból óriási a különbség egy 18 éves, és mondjuk, egy 25 éves között.

Ezt a fiúk a budafoki kupamérkőzésen tapasztalhatták is: az ellenfél benyomott minket a kosár alá, és nyilván, bármennyit is gyakoroljuk ezt edzésen, bármennyit mondjuk nekik, tapasztalni kell. Azon a mérkőzésen sokat javult a játékunk a mérkőzés folyamán, és egy viszonylag szoros mérkőzést produkáltunk: 5 perccel a vége előtt 10 pont különbség volt, aztán beengedtük a padot is játszani, és akkor, hogy Molnár Tamás kollégánkat idézzem, „all-star meccs” lett a mérkőzésből, rengeteg távoli dobással, nulla védekezéssel.

Nem segített a helyzetünkön az sem, hogy Szűcs Marcell, aki csapatunk legmagasabb, legnagyobb játékosa, a Hepp Kupa mérkőzés után az Alba Fehérvárhoz igazolt, így még kisebbek lettünk. Sok sikert kívánunk neki az Alba színeiben!

Az NB2-es hazai nyitómeccsre a fiúk már fel voltak készülve arra, hogy nehéz lesz a kosár alatt. A közönség két teljesen eltérő stratégiát láthatott a pályán: a Szent Pál passzívabb zónavédekezéssel, lassabb, a fizikális fölényt kihasználó támadójátékkal, mi pedig agresszív letámadó emberfogással, csapdákkal, gyors támadójátékra építettünk. Ezt bizonyítja az is, hogy 96-szor dobtuk rá a labdát ezen a 40 perces mérkőzésen. Félpályán is több látványos kosarat szereztünk, a fiúk önzetlenül játszottak, igyekeztek gyorsan dönteni, ahogy gyakoroljuk (https://youtube.com/shorts/q-5VVrOulMk?feature=share).

Az első negyed 24-24, a második pedig 24-25, tehát szoros, izgalmas volt az első félidő. A harmadik negyedben nem sikerült jól visszatartani az ellenfelet, rengeteg támadó lepattanót engedtünk, mi pedig ziccerhelyzeteket hagytunk ki. A negyed közepe táján úgy tűnt, hogy a fiúk talán feladják, nem hisznek magukban, de ezekben a kulcsfontosságú pillanatokban valaki mindig dobott egy kosarat, és újra lendületet kaptunk.

Így foggal-körömmel harcoltunk a magasabb ellenfél ellen egészen a mérkőzés végéig, visszahoztuk a 4. negyedben 5 pontra is, de azok a dobások, melyekkel már csak egylabdás hátrányba kerülhettünk volna, rendre mellémentek.

Nem dobtunk jól, a hatékonyságunkon javítanunk kell, a keménységünkön is, és persze azon, hogy a magas emberek megjátszhatóságát minél jobban megakadályozzuk, mivel várható, hogy az ellenfeleink mindegyik mérkőzésen erre fogják a játékukat alapozni.

Ki kell emelni Bognár Mátyás (25 pont, 11 gólpassz, 7 lepattanó, 5 szerzett labda), valamint Katona Kristóf teljesítményét (27 pont, 10 lepattanó). A 17-18 évesek közül Csernák Ádám (9 pont, 7 gólpassz, 6 lepattanó, 5 szerzett labda) és Hajnal Adrián (17 pont) volt kiemelkedő ezen a mérkőzésen.

Következő mérkőzés csütörtökön a Malév ellen idegenben!

Férfi NB II. Közép C Csoport – 2023/2024

2023-10-01, Dunaújváros

Dunaújvárosi Sárkányok – SZPA-HSE 88 – 96 (24-24, 24-25, 18-27, 22-20)

Pontok: Katona 27/3, Bognár 25/12, Hajnal 17/9, Csernák 9, Matucza 6, Hoffmann 4, Rabi, Szűcs, Véner, Viharos

HEPP KUPA, Férfi 2023/2024

2023-09-20, Budafok

Budafok II. – Dunaújvárosi Sárkányok 100-73 (28-24, 25-13, 22-22, 25-14)

Pontok: Szűcs Marcell 21/6, Bognár 13/3, Katona 10, Csernák 7/3, Matucza 7/3, Hajnal 6, Hoffmann 5, Rabi 4, Szűcs Zétény, Véner

You must be logged in to post a comment Login