Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB II. – 40 pontos győzelem

40 pontos győzelmet arattunk vasárnap Rácalmáson a Budapest Bulls U23 ellen az NB2-es rájátszásban. Nem szabad túlértékelni ezt a győzelmet, vasárnap újabb nehéz meccs vár ránk!

A húsvéti szünet miatt majdnem egy hónapot kellett várnunk a Százhalombatta elleni 3 pontos vereséget követően. A fiúk a mérkőzést megelőzően jól edzettek, a hangulat a csapatban jó volt.

Ez a pályán is meglátszott. Az első pillanattól kezdve uraltuk a mérkőzést, gyors leindításokkal pár percen belül már 10:2-re vezettünk, és ezután előnyünk egyre csak nőtt, mind a négy negyedben mi voltunk erősebbek ezen a napon. Látszódott, hogy gyorsabb iramban játszottunk, mint az ellenfél, s akaratban felülmúltuk őket. Ez a palánkok alatt kimutatkozódott, 19 támadó és 45 védő lepattanót szereztünk.

Gratulálok a csapatnak, eddig ez volt a legnagyobb arányú győzelmünk ebben a bajnokságban. Nem szabad túlbecsülni, vasárnap nehéz meccs vár ránk a nagyobb szerkezetű százhalombattaiak ellen, és a visszavágó is biztosan kemény lesz majd Budapesten. Rossz hír, hogy a keddi edzésen Katona Kristóf bokasérülést szenvedett, és most vasárnap nem valószínű, hogy képes lesz pályára lépni. Ez elég nagy csapás a csapatunknak, mely már eleve több fontos játékost nélkülöz hosszútávú sérülések miatt.

2024-04-14 Rácalmás, NB2 Közép rájátszás, alsóház

Dunaújvárosi Sárkányok – Budapesti Bikák U23 95-55 (27-16, 20-11, 22-11, 26-17)
Csapat: Hajnal 4/3, Rabi 32/3, Hoffmann 15, Matucza 9/3, Katona 14, Bognár 14, Csernák 4, Véner 3.

 

You must be logged in to post a comment Login