Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 Solt – Újabb győzelem!

Január közepén kis csapatunk ismét „foghíjasan” vett részt a fordulón. A karantén mellett bárányhimlő is felütötte a fejét nálunk, így sajnos ismét kevesebben tudtunk a mérkőzésre utazni. Legnagyobb bánatunkra egyik leglelkesebb játékosunk is karanténba került, másik pöttyökkel bajlódott .

Az eredményeink a sorozatos „vesztegzár” miatt sajnos eléggé gyengék. A mostani mérkőzések sem tudták feléleszteni a kosárlabda játék szépségét cselekedeteinkben. Mivel szeptemberben kezdtünk, nagy elvárásaink még nem lehetnek, ám határozottan szeretnénk kicsit feljebb jutni a bajnokság létráján. Természetesen ehhez nem csupán a játék technikai elemeinek ismeretére kell gondolnunk, hanem a mentális képességek fejlettségére is.

Az első mérkőzésen elfelejtettünk védekezni, passzolni, futni. Kosárra dobásaink pedig majdnem a középpályáig pattantak vissza. Csupán annyira védekeztünk, hogy az ellenfél leglassabban futó játékosát érjük utol. Rengeteg eladott labda, szabálytalan megállások, alibi mozgások, kihagyott dobások juttatták előnyhöz az ellenfelet. A csapatból csupán két játékosunk akart küzdeni és ez eléggé elszomorító tényező. Az eredmény:

2022-01-16 Kecskemét, Országos Kenguru Bajnokság, 7. régió, G csoport

FTSI Constantinum – Solti Sárkányok 62-11 (14-2; 21-3; 12-2; 15-4)

Solti csapat: Farkas Barna 6, Molnár Hanna 4, Bajnok Dávid 1, Békési Bence, Kézsmárki Bendegúz, Szondi Attila.

A második mérkőzésre kicsit jobban összeszedte magát a csapat, bár technikai hibák tömkelegét követtük el. Labdavezetési nehézségek, a védekezés hatékonysága, a dobások pontatlansága jellemezte a csapat munkáját. Dobásaink maximum 21%-a ért pontot. A guruló labdát sokszor fel sem vettük. Lepattanó labdákat leengedett kézzel követtük. Az egyetlen pozitívum, hogy most legalább futottunk. (Bár ez lehet a mérkőzés elején elhangzott pozitív megerősítésnek volt köszönhető, mely szerint: gyalog sincs messzebb Solt, futva pedig élvezetes is lehet. Tehát most a pályán futottunk. Az eredménye is meglett szerzett labdák formájában. Ám aki dolgozik, hibázhat is! Adtunk is el jócskán, de legalább küzdöttünk! Az ellenfél kosara előtt igyekeztünk maradni, csupán dobásaink csekély százaléka ért pontot. Fáradtságunknak köszönhetően most is akadt eladott labda, de sokkal kevesebb, mint az előző mérkőzés. Úgy éreztem, végre akarunk játszani és a pályán kívül semmi más érdekes dolog nem akad.

Solti Sárkányok – Kecskeméti KC Méntelek 39-14 (10-0; 17-6; 2-4; 10-4)

Solti csapat: Molnár Hanna 16, Békési Bence 8, Szondi Attila 6, Farkas Barna 5, Kézsmárki Bendegúz 5, Bajnok Dávid 2.

Bőséggel van még mit dolgoznunk az élvezetesebb mérkőzésekért és a feljebb jutásért! Remélhetőleg mielőbb minden járványnak, bacinak vége lesz és teljes csapattal vehetünk részt a következő fordulókon, ahol csak a játékra, a mérkőzés élvezetére tudunk figyelni.

Suhajda Magdolna, edző

You must be logged in to post a comment Login