Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány – hoztuk a kötelezőt

2018-03-04 Dunaújváros, Országos Serdülő Lány Bajnokság

Dunaújvárosi Vadkutyák – PVSK „B” 39-130 (12-26, 4-40, 13-30, 10-34)

Pontsz.: Hutterer 18, Czikle 6, Kovács 6, Gálfi 3, Török 2, Szabó 2, Varju 2

Dunaújvárosi Vadkutyák – PVSK „C” 79-67 (26-18, 15-15, 17-14, 21-20)

Pontsz.: Hutterer 46, Kovács 11, Kriston 10, Török 5, Gálfi 3, Orbán 2, Varju 2

Beszámoló:

Az első mérkőzésen irányító játékosunk lesérült, ez a végeredményt is befolyásolta egy nálunk egyértelműen erősebb csapat ellen. A második mérkőzésen óriásit küzdöttünk, nagyon szép teljesítmény volt a lányoktól úgy győzni, hogy Szabina már nem tudott játszani.

Az első mérkőzés tehát a Pécsi VSK „B” csapat ellen volt. Magas, erős lányokból álló csapat, bár ami magát a tudást illeti, nem tudom, hogy előttünk vannak-e. Czikle Szabina a pénteki edzésen lesérült, kiállt azért még ezen a mérkőzésen, de nem volt az igazi, és aztán a harmadik negyedben már nem is tudta folytatni. Passzjátékunkban ő a „pók a hálóban”, gyakorolnunk kell sokat még, hogy más lányok is képesek legyenek átvenni a szerepet.

Ennek ellenére az első negyed még jó volt, a 8. percben még csak 12-14 volt, de elfáradtunk. Megterhelő nekünk még nálunk magasabb és erősebb lányok ellen játszani, minden kosárért nagyon kell küzdenünk. A magasságbeli, és ezért lepattanószedési fölényen kívül a PVSK „B” csapata gyorsabban is játszik nálunk.

A második mérkőzésünk a PVSK „C” csapata ellen volt, akiket Komlón az előző fordulóban legyőztünk. A meccs előtt az öltözőben megbeszéltük, hogy a cél a győzelem. Úgy érzem, hogy ezen a mérkőzésen más hozzáállás volt a pályán, néhány rövidzárlatot leszámítva nagyon nagyot küzdöttünk. Nyilván egy fokkal gyengébb csapat ellen, mint a „B” csapatuk már könnyebb volt felvinni a labdát, és megszerezni is, többet tudtunk érvényesülni, és főleg az újabb lányokon látszott a mentális fejlődés, a magabiztosság.

Összegezve: ezen a tornán megnyertük a kötelező meccset, és játékunk fejlődése is látható; nem alszunk annyit a szigorított területen belül, sokkal jobban „húzzuk szét”, és mindenki sokkal többet akar részt venni a játékban.

You must be logged in to post a comment Login