Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 lány- Pest Megyei bajnokság

Pest Megyei Kadett Lány Bajnokság

Az utóbbi másfél hétben 3 mérkőzést is lejátszottunk. Elégé változatos mérkőzéseket játszottunk, tele hullámvölgyekkel.

Dunaújvárosi Vadkutyák – Monor SE 85-89 (13-23, 32-16, 18-30, 22-20)

Pontszerzők:
Kezdők: Szilágyi Ágnes: 36 p, Kovács Adél: 32/6 p, Posch Nikoletta: 4 p, Szántó Petra: 2 p, Szoták Zoé: -,
Cserék: Kőhalmi-Himfy Júlia: 9 p, Szalai Lili: 2 p, Kupsza Noémi: -, Láng Nikolett: -,

Győzelemre éhesen érkeztünk meg Monorra. Tudták a lányok, hogy ma nem lehet más eredmény, csak a győzelem. Ettől függetlenül ellenfelünk kezdett jobban. Mi nagyon görcsösen kezdtünk és ez meg is látszott a játékunkon. A negyed közepe kiegyensúlyozott játékot hozott, de az utolsó két percet ismét odaadtuk ellenfelüknek. Így 10 pont mínusszal fordultunk.

A második negyedet viszont már mi uraltuk. Szépen működtek a 2-2 elleni játékaink. Egy picit jobb helyzetfelismeréssel, ha jobban olvassuk a játékot, akkor akár nagyobb előnyre is szert tehettünk volna, de sebaj így is szépen játszottunk. A félidőre már mi fordultunk 6 pont előnnyel.

A második félidőre ellenfelünk védekezését kitolta egész pályára, ami minket teljesen összezavart. Tudjuk mi a teendőnk ilyenkor, de túl görcsösen ragaszkodunk a saját elképzeléshez, és nem azt tesszük, amit ilyenkor tenni kellene az adott helyzetben. Egyszerűen nem tudunk elszakadni a védőnktől, igazából nem is próbáltuk csak fogócskáztunk, amiből rengeteg eladott labda született. A másodiktól a nyolcadik percig nem tudtunk kosarat szerezni. Ilyenkor mentálisan teljesen összezavarodunk, és nem tudunk higgadtan gondolkozni. Az eredményen meg is látszott mert ismételten mi kerültünk hátrányba.

Az utolsó felvonásban megint változott a helyzet, mind a két csapat azt játszotta, amit tud. Teljesen kiegyensúlyozottan estek a kosarak mindkét fél részéről. Az utolsó percben még megvolt az esélyük. Sikerült gyorsan egy hárompontost dobni, ami után jó védekezéssel labdát is szereztünk, gyors kontrából akartunk kosarat szerezni, de sajnos kidobtuk a labdát az oldalvonalon. Így nem tudtuk a hátrányukat ledolgozni és nem sikerült elérni a kitűzött célt.

BKG Príma Akadémia – Dunaújvárosi Vadkutyák 98-26 (29-4, 26-11, 20-7, 23-4)

Pontszerzők:
Kezdők: Szilágyi Ágnes: 18 p, Kovács Adél: 8 p, Posch Nikoletta: -, Kőhalmi-Himfy Júlia: -, Szántó Petra: -,
Cserék: Szalai Lili: -, Láng Nikolett: -,

Erre a mérkőzésre elég kevesen tudtunk elmenni különböző problémák miatt, mindösszesen 7-en. Mivel ellenfelünk Akadémiai szintű csapat, tudtuk nem lesz egyszerű a helyzetünk. De le a kalappal, a lányok nagyon kitettek magukért. Követtük a taktikát és ennek szellemében saját tudásunkhoz megfelelően ment a szekér. Persze mindig vannak hibák, mint minden csapatnál, de tényleg szépen játszottunk. Két meghatározó játékosunkat is folyamatosan kettőzték, ebből látszik, hogy jó úton haladunk. Van még hova fejlődni, de abszolút látszik a lányokon a fejlődés üteme. Én úgy gondolom, így heten is maximálisan sikerült helyt állnunk.

Dunaújvárosi Vadkutyák – Salgó Basket Szécsény 63- 79 (14-17, 15-21, 14-25, 20-16)

Pontszerzők:
Kezdők: Szilágyi Ágnes: 31 p, Kovács Adél: 17/3 p, Szoták Zoé: 4 p, Posch Nikoletta: 3 p, Szántó Petra: 1 p,
Cserék: Szalai Lili: 4 p, Láng Nikolett: 4 p, Kőhalmi-Himfy Júlia: -, Kupsza Noémi: -, Köller Mónika: -,

Az utóbbi mérkőzések közül ez volt az a mérkőzés, amit szerettünk volna mindenképp megnyerni. Természetesen minden mérkőzésnek úgy megyünk neki, hogy győzni akarunk, de ez kiemelkedett a többi közül.
Ami egy kicsit meglepett bennünket, hogy ellenfelünk zónázott. Sokat gyakoroljuk a zóna elleni játékot, de még nem ez a legfőbb erényünk a támadások terén. Amin rengeteget kell fejlődnünk az a játék olvasása, jobb esetben tudjuk, hogy mi a feladatunk, de nem használjuk ki a közben rejlő lehetőségeinket. Rengeteg hibával játszottunk ezen a mérkőzésen, vagy csak szimplán nem fogtunk ki jó napot. A helyzeteink megvoltak. Úgy gondolom nem ezen múlt a mérkőzés kimenetele. Persze mindig jó bedobni a ziccereinket, de ma legfőképp a védekezési hibáinknak köszönhetően nem sikerült nyeri. A védelmünk átjáróház volt, védőlepattanókat rendre ellenfelünk szedte vissza, mert egyszerűen nem jut az eszünkbe a kizárás. Több kutatás is alátámasztotta már, hogy az nyeri a meccset, aki több lepattanót szed. Az átmeneti védekezésünk sem működött ma. Egy kicsit úgy érzem feladtuk, és nem futottunk vissza.
Összességében ma a védekezésünk hiányzott. Támadásban a helyzeteink megvoltak, így arra nem lehet panasz.
A cél, hogy sokkal jobban tudjunk koncentrálni és ezáltal mentálisan fejben jobban rá kell készülni a mérkőzésekre. Ha ezt sikerül elérni, akkor könnyebb helyzetbe hozhatjuk magunkat a folytatásban.
Ami külön öröm, hogy szinte mindenkinek sikerült pontot dobnia, ebből látszik, hogy csapatként kezdünk dolgozni.
Kis pihenő után teljes erőbedobással térünk vissza és visszavágunk mindenkinek a sérelmekért.

Hajrá lányok, hajrá Vadkutyák!

Boldog Új Évet kíván mindenkinek a Dunaújvárosi Vadkutyák csapata!

Drab Attila
edző

You must be logged in to post a comment Login