Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány – 4. forduló

A soron következő Pest Megyei bajnoki mérkőzésünkre az U14-es lány csapattal, március 27-én vasárnap került sor Dunaújvárosban.
Az első mérkőzést a Gödi Kiscicák csapata ellen játszottuk. Az eddigi vereségeink után szoros mérkőzésre számítottam, bízva a csapatom folyamatosan javuló edzésmunkájában. A mérkőzés nem indult jól, az első negyedet 18-2-re elveszítettük. Szerencsére sikerült a fejekben rendet rakni, így a második negyedet 14-7-re, a harmadikat 12-7-re megnyertük. Feljavult a védekezésünk, ebből sok könnyű kosarat szereztünk. Az utolsó negyed felére ledolgoztuk a 4 pontos hátrányunkat és 36-35-re a vezetést is megszereztük. Talán a fáradság nyomta rá bélyegét a végjátékra, de sajnos az ellenfél kihasználta a védekezési hibáinkat és fordítani tudott. Szoros, fordulatos mérkőzésen sajnos 46-40-re kikaptunk.

Dunaújvárosi Vadkutyák – Gödi Kiscicák 40-46
Pontok: Jánosházi Anna 12, Kiss Fanni 10, Lengyel Lili 10, Mihók Mara 4, Juhász Adrienn 2, Csató Viktória 2

A második meccsen a Nagykőrösi Sólymok csapata következett. Sajnos volt jó pár sérülés az első meccsről így nem is tudtunk teljes csapattal kiállni, de ennek ellenére a lányok végig küzdötték a mérkőzést. Az első negyedet 7 pontos hátránnyal zártuk, és a második, harmadik negyedet is elveszítettük. Az utolsó negyedre 21 pontos hátrányba kerültünk, de sikerült megnyernünk 16-15-re így a végén 20 ponttal kaptunk ki.
Mind támadásban mind védekezésben végre megjelentek a gyakorolt technikai és taktikai elemek. Az elmúlt fordulókhoz képest lényegesen harcosabban, pontosabban játszottunk. Sajnos ennek ellenére is vereséget szenvedtünk mind két meccsen, de így is nagyon büszke voltam a lányokra. Ennyire szoros meccseket a szezonban még nem játszottunk egyik csapattal sem, aminek nagyon örültünk. Biztos vagyok benne, hogy a győzelem is hamarosan megszületik.

Dunaújvárosi Vadkutyák – Nagykőrösi Sólymok 47-67
Pontok: Kiss Fanni 19, Lengyel Lili 10, Hornyik Hanga 6, Jánosházi Anna 6, Juhász Adrienn 4, Csató Viktória 2

Hajrá Vadkutyák!

Lovász Csaba
edző

You must be logged in to post a comment Login