Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – fontos győzelem

Nehézkesen indult a szezon eleinte, ezért különösen jó érzés két győzelemmel zárni ezt az évet. Van fejlődés, a fiúk kezdik megtalálni a szerepüket a csapatban.

Sérülések, betegségek és COVID rendeletek miatt még lehet, hogy nem volt egyetlen fordulónk sem az idén, hogy mindenki ott tudott volna lenni. Ez biztosan megzavarta a fiúkat egy kicsit a szezon első hónapjaiban. Horváth Zoli és Simon Dávid nyáron az Alba „A”-csapatához kerültek, és másoknak kell előre lépni, hogy átvegyék a helyüket. Ez sem történik csettintésre. Az utóbbi három mérkőzésen viszont érezhető, hogy a védekezésünk javul, és a csapatszellem, a hangulat is.

A DKKA U18/B ellen jól kezdtünk. Sikerült őket meglepni a meccs elején, sok labdát szereztünk, 11-2-vel indítottunk, és időkérésre kényszerítettük őket.

Aztán a mérkőzés kiegyensúlyozottabb lett, és egészen a negyedik negyed elejéig 1-2 pont volt a különbség a csapatok között. Próbáltunk védekezést váltogatni, hogy megzavarjuk őket, ne tudjanak kényelmesen támadni. Nálunk pedig támadásban Szemenyei Leventének volt jó napja.

A negyedik negyed 3. perce körül sikerült 8-9 pontos előnyt szerezni, és ezt tartottuk végig. Nem mondhatjuk, hogy sima volt, meg kellett dolgozni érte. Jó érzés volt csapatként győzni egy kemény, szoros meccsen. Januárban folytatjuk, és dolgozunk tovább.

2021-12-19 Székesfehérvár, Országos Junior Bajnokság, Nyugati régió, A-csoport

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U18/B – AF-Dunaújvárosi Sárkányok U18/B 74-80 (17-15, 18-25, 20-16, 19-24)

Kezdők: Rabi 3, Matucza 14 (16 lepattanó), Csernák 11/6, Hoffmann 10, Hajnal 9/3. Cserék: Szemenyei 25/21 (10 lepattanó), Szűcs 8/6, Toronyi, Bíró-Juhász, Jánosházi.

You must be logged in to post a comment Login