Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18A – Ötből öt győzelem

A hétvégén két mérkőzést játszott csapatunk. Pénteken este Balatonfűzfőn, vasárnap hazai pályán győztünk. Így csapatunk az évforduló előtt 5:0-ás, hibátlan mérleggel végez. Gratulálunk a fiúknak!

Pénteken a Fűzfő AK vendégei voltunk. A kezdőket ezen a meccsen sokat pihentettük, mert tudtuk, hogy vasárnap nagyon nehéz meccsünk lesz a Tata ellen. A fiúk jól játszottak, hajtottak, de sajnos nem úsztuk meg sérülés nélkül: Szűcs Zéti véletlenül összefejelt egy ellenféllel, és nem tudta folytatni a meccset. Rabi Dávidnak pedig először a bokája bicsaklott ki, aztán a térdére esett szerencsétlenül. A mérkőzésen nagyrészt jól védekeztünk, sokat tudtunk indítani szerzett labdából. Időnként a fiúk szép csapatjátékot mutattak, gyönyörű több-passzos támadások voltak labda nélküli mozgással.

Vasárnap az eddig szintén veretlen Tata ellen játszottunk. Az ellenfélnek hajszálon múlt, hogy a selejtezőkön nem jutott tovább októberben az országos főtáblára. 1 ponttal veszítettek ott az Alba U18A ellen, akik most jól szerepelnek az országos főtáblán. A fiúk nagyon készültek, és ezen a meccsen is megmutatták, hogy mire képesek.

Az első félidőben az ellenfél nagyrészt emberfogást védekezett, és nagy arányú előnyre tettünk szert. A félidő vége felé zónára váltottak, és a második félidőben ezzel folytatták. A dobásaink nem mentek jól ma, de a tatai fiúknak sem, szerencsénkre. A második félidő nem a gyönyörű kosárlabdáról szólt, hanem harc volt. Amikor ez ellenfél 1 labdán belülre került, mindig sikerült még egy kosarat dobnunk, hogy mögöttünk tartsuk őket. Az, hogy legyőztük ezt a kemény ellenfelet, a mi szerkezetileg vékonyabb, alacsonyabb csapatunkkal, óriási teljesítmény. Akkor is, ha a támadó játékunk időnként lefagyott, – pl a 3. negyed utolsó 5 percében nem szereztünk pontot – a védekezésünk végig stabil maradt, és az nyerte meg nekünk a meccset.

Ez a mérkőzés, párosítva a DKKA/B elleni, szintén csak nyers akaratból, „soha nem adom meg magam” hozzáállásból eredő győzelemmel, sokat mond ezekről a fiúkról. Büszke vagyok, hogy az edzőjük lehetek.

Boda Gábor, edző

2022-12-16, Balatonfűzfő, U18 Bajnokság KE Régió

Fűzfői AK – AF-Dunaújvárosi Sárkányok 46-85 (10-22, 10-25, 19-22, 7-16)

Csapat: Hoffmann 24, Rabi 19, Matucza 17, Bíró-Juhász 9, Véner 8, Hajnal 5/3, Szűcs 3/3, Nagy, Prétor

2022-12-18, Dunaújváros, U18 Bajnokság KE Régió

AF-Dunaújvárosi Sárkányok – TSE Basket U18 66-63 (20-10, 23-16, 12-25, 11-12)

Csapat: Hajnal 22/18, Matucza 19, Hoffmann 12, Rabi 6, Bíró-Juhász 5, Szűcs 2, Nagy, Véner, Prétor

You must be logged in to post a comment Login