Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – egy oda, egy ide

Két mérkőzést játszott U18-as csapatunk a hétvégén. Szombaton Szekszárdra utaztunk visszavágót játszani, miután a múlt héten itthon győztünk. Vasárnap pedig a Siófoki KS csapatát fogadtuk a Széchenyiben. Mindkét mérkőzésen jó volt a küzdelem, a hajtás; szombaton a kezdő ötösünkből három hiányzó is volt, így túlzottan legyengültünk. Vasárnapra már ketten visszatértek, és könnyen győztünk. Gratulálunk!

Szombaton Szekszárdra utaztunk. Az FKSE Szekszárdot hazai pályán 3 ponttal győztük le. Látszott rajtuk már a bemelegítésnél, hogy nagyon készültek a visszavágóra.

A mérkőzés rosszul kezdődött nekünk, 51 másodperc után Főfai-Kovács Kristóf összetérdelt egy ellenféllel, és cserére kényszerültünk.  Kristóf védekezése nélkül is tudtuk tartani egy darabig, de a szekszárdiak szerkezetileg sokkal nagyobbak nálunk, nem bírtuk.

Az első félidőben nem játszottunk különösebben jól, a védekezésünkön még sokat kell dolgozni. A harmadik negyedre nagyra nőtt a különbség, a szekszárdi edző megkísérelte pályára bocsátani a kispadját, viszont őket a mi padunk 26-3 arányban verte a negyed végére, és az utolsó negyedben ismét kezdőkkel álltak ki. Mi elfáradtunk, és dobásaink is mellé mentek.

Nem baj, viszonylag elégedettek voltunk a teljesítménnyel így is, és tudtuk, hogy másnap (vasárnap) új esélyünk lesz jobban játszani a Siófok ellen.

Vasárnap már visszaállt Szűcs Marci és Szemenyei Levi a csapatba, és mindketten nagyot alakítottak. Marci klub- és egyéni rekordot döntött 67 ponttal, megállíthatatlan volt a kosár alatt. Levi pedig 7 assziszttal és szuper védekezéssel erősítette a csapatot.

Az első félidőben még a Siófok vezetett 2 ponttal, de mi ebben a félidőben sokat cseréltünk körbe, tekintettel arra, hogy előző nap is játszottunk, valamint arra, hogy úgy éreztem, hogy ezt a meccset megnyerjük, ha kipihentebben fejezzük be.

Félidőben erről is beszéltünk az öltözőben, hogy ha nem szúrjuk el, akkor ez a meccs a miénk. Kisebb taktikai tanácsok után a fiúk a harmadik negyedben felmosták a padlót az ellenféllel, 42-14 lett ide ez a negyed.

Gratulálunk mindenkinek, Marcinak külön az egyéni rekordhoz. Folytatás csütörtökön Kaposváron!

2019-11-09 Szekszárd, illetve 2019-11-10 Dunaújváros, Országos Junior Bajnokság

FKSE Szekszárdi Sólymok – Dunaújvárosi Sárkányok 89-64(24-10, 23-17, 17-29, 25-8)

Kezdők: Simon 4, Főfai-Kovács 13/6, Csépányi 17/9, Kőhalmi 8, Miskovitz 2. Cserék: Molnár 6/6, Majdán 8, Orbán 2, Csernák 4.

Dunaújvárosi Sárkányok – Siófoki Kosársuli 110-76 (20-23, 22-21, 42-14, 26-18)

Kezdők: Miskovitz 14, Kőhalmi 14, Szűcs 67, Főfai-Kovács, Csépányi 6/3. Cserék: Csernák, Molnár, Szemenyei 4, Majdán, Simon 4, Orbán 1.

You must be logged in to post a comment Login