Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – szép győzelem

Érdekes mérkőzést produkáltunk az FKSE Szekszárdi Sólymok ellen. A meccsen mindkét csapatban egy-egy játékos teljesítménye volt kiemelkedő: nálunk Szűcs Marcell dobott 45 pontot és szedett 19 lepattanót, az ellenfélnél pedig a 9-es számú játékos szerzett 51 pontot csapatának. És bár az eredmény csak 90-87 lett ide, úgy éreztük, hogy sokkal nagyobb arányban is győzhettünk volna, mert rengeteg helyzetet kihagytunk. 

Ha egy csapat 90 pontot dob, valószínűleg jól támadott. Ha 87-et enged, lehet, hogy nem védekezett különösebben jól. De ezen a meccsen a sok pont azért volt, mert rendkívül gyors iramban ment a játék. 122 rádobásunk volt, és mellé még 28 büntető. Nem emlékszem, hogy valaha lett volna mérkőzésem, amin egyáltalán 100 fölött dobtunk volna rá.

És jól védekeztünk. Egészpályás letámadással 32 labdát szereztünk, plusz amit ők kidobtak a pályáról. Az ellenfélnél egy játékossal nem tudunk mit kezdeni, pedig őt folyamatosan igyekeztünk kettőzni.

A negyedik negyed elején elhúztunk 13 ponttal, de nem sikerült beütni a szöget a koporsóba. Távoli dobásaink egyáltalán nem akartak bemenni, Marci kosár alatti játéka szerezte nekünk a pontokat, és persze szerzett labdából a leindítások. Büntetőből megint nem voltunk jók, 28-ból csak 8 ment be.

Tehát alapból túl szorosra engedtük ezt a meccset, amin szerintünk mi voltunk a jobb csapat, és ez azért is jó érzés, mert az ellenfél szinte végig zónázott, és szerkezetileg is sokkal magasabb volt nálunk.

Mindenkinek gratulálunk, mind a 12 játékos kivette a részét a sikerből, szép munka volt!

2019-10-27 Dunaújváros, Országos Junior Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok – FKSE Szekszárdi Sólymok 90-87 (18-17, 25-22, 26-24, 21-24)

Kezdők: Szűcs Ábel 5/3, Főfai-Kovács Kristóf 9/3, Szemenyei Levente 2, Csépányi Olivér 6, Szűcs Marcell 45. Cserék: Csernák Ádám 9/6, Miskovitz János 4, Kőhalmi Kálmán 4, Molnár Kevin, Majdán Máté, Simon Dávid 4, Flaisz Zsigmond 2.

 

You must be logged in to post a comment Login