Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – fejlődnünk kell!

Rossz játék, pontatlan befejezések

Zóna ellen a megoldásaink gyakran rosszak voltak, és amikor sikerült helyzetet kialakítani, mellé ment. Védekezésben a lepattanókért kikapunk, ez a csapat fő problémája jelenleg.

Gyakorlatilag egy pár szóval össze lehet foglalni ezt a meccset: szarul játszottunk.

Ennél sokkal többet tudunk. A fő problémánk az, hogy mivel fiatalok vagyunk és vékonyabbak az ellenfélnél, nem tudjuk vagy akarjuk megállítani a kívülről lepattanóért befutó ellenfeleket. Ennek fő mutatója statisztikailag: felállt félpályás védekezésünk első dobásból csak 21 pontot engedett, viszont 27 pontot engedett még abból, hogy utána engedtük az ellenfelet lepattanót szedni.

Támadó játékunk gyenge volt, 59 pontot kaptunk leindításokból eladott labdák után. Főleg az első negyedben voltunk gyengék. Változtatni fogunk a távolabbi idegenbeli mérkőzéseinkre való utazásainkon, a mérkőzések előtt több időt fogunk felkészüléssel tölteni a helyszínen.

A mérkőzés óta már eltelt egy hét; az edzéseken igyekeztünk foglalkozni a fent említett dolgokkal. Remélhetőleg vasárnap eredménye lesz Sopronban.

2018-10-12 Celldömölk, Országos NB2 Férfi

CVSE Vulkánfürdő – Dunaújváros 108-45 (37-10, 22-15, 25-11, 24-9)

Kezdők: Csépányi 16/6, Molnár 1, Bozsik, Bak 3, Matucza 8/3. Cserék: Szűcs 7/3, Horváth 6/3, Katona 2. (nekünk tévesen beírt 2 pont)

You must be logged in to post a comment Login