Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – sok kihagyott helyzet

Szoros mérkőzésen alulmaradtunk a Kanizsa KK ellen az országos junior bajnokságban. Csapatunk eddig 3 győzelmet és 5 vereséget gyűjtött be, ami nem rossz, tekintettel arra, hogy keretünkben a többség U16-os.

Kulcsjátékosunk, Szemenyei Levi nélkül kellett pályára lépnünk szombaton az U18-as bajnokságban, mivel Levi orrát egy szekszárdi fiú arrébb plasztikázta az előző hétvégén. Ettől függetlenül tudtuk, hogy bár idősebb fiúk ellen játszunk, így is képesek vagyunk legyőzni a nagykanizsai csapatot.

Sajnos ez már nem az első olyan mérkőzés, hanem inkább a sokadik, hogy rosszul kezdünk, mély gödröt ásunk magunk alá, mert túlzottan tiszteljük a nagyobb fiúkat eleinte, és aztán visszaküzdjük magunkat, majdnem megfordítjuk, de pont nem sikerül átlépni a küszöböt.

Így azt hiszem, hogy össze is foglaltam a mérkőzést, mely 25. percében 21-42 volt az állás, 38 perc után pedig 50-52. Ismét bebizonyítottuk, hogy jó védekezéssel akkor is meccsben vagyunk, ha a dobás abszolút nem megy, és amikor végre beesik néhány labdánk a kosárba, gyorsan fordíthatunk.

Tehát megint jöhetne a szöveg, hogy dicsérni kell a fiúkat, mert nem adták fel, de most már jó lenne, ha az első pillanattól kezdve hajtanánk, pontosabban játszanánk U18-ban is. A hozzáállás fontosságát alátámasztja például az is, hogy a második negyedben (23 engedett pont) és a harmadik negyedben (6 engedett pont) ugyanazt a védekezést védekeztük, csak a harmadik negyedben már odafigyeltünk a részletekre.

Ki kell emelni Hoffmann Vajk teljesítményét ezen a mérkőzésen: Vajk +22 volt a meccsen, amin végül 5 ponttal kaptunk ki.

2021-02-27 Dunaújváros, Országos Junior Bajnokság, DNY Régió

Dunaújvárosi Sárkányok – Kanizsa KK 53-58 (11-15, 9-23, 12-6, 21-14)

Kezdők: Horváth 13, Szűcs Á. 4, Hajnal 3/3, Csernák 12/6, Matucza 1. Cserék: Hoffmann 11/3, Véner 2, Lengyel 2, Demeter 3, Illés 2, Jánosházi.

You must be logged in to post a comment Login