Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14-es lányaink is megkezdték a bajnoki szereplésüket

U14-es lányaink is megkezdték a bajnoki szereplésüket

Felemás mérkőzések!

Elérkezetté vált az idő U14-es lányaink számára, ugyanis ők is megkezdték bajnoki szereplésüket. Egy hosszú és fárasztó felkészülésen vagyunk túl, de ez még korántsem jelenti azt, hogy már mindent tudunk. Rengeteget kell még tanulnunk, de szépen lassan igyekszünk feledtetni a tavalyi évet. Idén a Pest megyei bajnokságba neveztünk a lányokkal. Szerkezetileg eléggé átalakultunk, sokan elmentek, viszont érkeztek is páran a csapathoz, aminek nagyon örültünk.

Dunaújvárosi Szitakötők – KLKS 11-129 (1-31, 1-44, 3-32, 6-22)

Pontszerzők: Szalai Lili: 4p, Köller Mónika: 3p, Szabó Zorka: 2p, Varga Vivien: 2p, Szoták Zoé: -, Soós Luca: -, Varjú Veronika: -, Láng Nikolett: -, Heizler Gabriella: -, Radványi Eszter: -, Plesz Orsolya: -,

Dunaújvárosi Szitakötők – Treff 07 SE 64 – 32 (16-0, 16-4, 22-10, 10-18)

Pontszerzők: Szoták Zoé: 16p, Varga Vivien: 12p, Köller Mónika: 12p, Szalai Lili: 12p, Heizler Gabriella: 6p, Szabó Zorka: 4p, Láng Nikolett: 2p,

Első fordulóban, nem tudtuk mire számíthatunk, csak reménykedni tudtunk, hogy sikerül egy jó bemutatkozás, ami a csapatnak kellő motivációt ad a továbbiakra nézve.

Első mérkőzésünket a KLKS csapata ellen kezdtük. Nem tudtuk milyen csapatról van szó, mert a tavalyi évben nem szerepeltek a bajnokságban. Ennek ellenére kicsit hideg zuhanyként ért bennünket, ahogy a mérkőzés kezdődött. Ők egy elég szervezett kosárlabdát játszottak, agresszív egész pályás letámadás keretében, amit már nem 1-2 éve gyakorolnak ez látszott. Az sem könnyítette a helyzetünket, hogy szinte mindegyik lányuk közel 180 cm- volt. Próbáltunk küzdeni ellenük, de nagyon látszott rajtunk, hogy ez az első mérkőzésünk volt. Szinte kicsúszott-kipattogott a kezünkből a labda. Alapvonali bedobásoknál is csak szenvedtünk. Védekezésben is inkább előzékeny jó kislányokra hasonlítottunk, nem pedig egy agresszív kosárlabdacsapatra. Ezen még rengeteget kell dolgoznunk. Egyedül az utolsó negyedben látszott, hogy igazából tudunk kosárlabdázni. Nagyon érezhető volt, hogy nem tudatosult még bennünk, hogy bajnokság van.

Második mérkőzésünket rövid pihenő után kezdtük. Az ellenfelünk, ugyan úgy, mint mi tavaly kezdőkből állt. Próbáltuk elfelejteni az előző mérkőzést, és arra koncentrálni, hogy ezt a meccset nyerjük meg. Az előző etaphoz képest, most sikerült figyelnünk arra, hogy kint maradjunk egész pályán védekezni. Sokkal jobban ment mint az előbbiekben, és a labdaszerzéseinkből tudtunk könnyű kosarakat szerezni, ami megalapozta a lányok hangulatát. Sokkal könnyedebben játszottunk, és látszott, hogy élvezzük a játékot. Talán túlságosan is sikerült feloldódnunk, mert az utolsó negyedet odaajándékoztuk ellenfelünknek. De a lényeg, hogy a lányok nagyon élvezték a játékot, és lett sikerélményük. A kezdő játékosaink is Gabi, Niki, Eszter és Orsi is remekül játszott. Sőt Gabi és Niki megszerezte első pontjait a bajnokságban. Külön öröm volt látni a régebbi lányokat is, hogy segítették az újakat a pályán.

Remek csapatmunka volt mindenki részéről.

Következő fordulóig van még egy hónapunk, addig gyakoroljuk azokat a dolgokat, amikből még sokat hibázunk.

Gratulálok a csapatnak!

 Hajrá Szitakötők!

Drab Attila

You must be logged in to post a comment Login