Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – pontatlan dobások az első mérkőzésen

A játék elfogadható volt, a dobószázalék nem

Megkezdtük kalandunkat az idei NB2-es bajnokságban is. A korábbi edzőmérkőzésekhez képest egyre jobb a játékunk, de sajnos a dobásaink még nem mennek be. Ennek egyik fő oka az is, hogy gyakran még nem megfelelő helyzetből dobjuk rá.

Az idén a fő célunk a játékunkban maga a játék, vagyis a játék iramának felgyorsítása. Ezen dolgoztunk főleg idáig az edzéseken, amikor taktikai dolgokkal foglalkoztunk. A fiúkon még látszik, hogy ez az új stratégia, és a hozzá tartozó „zöld lámpa” a dobásoknál még sok elkapkodott helyzetet eredményez. Egyszerűen még több tapasztalatot kell szereznünk.

A csapat többsége a tavalyi junior csapatból lépett előre, illetve vannak, akik még az idén is játszanak abban a korosztályban is. A zalaegerszegi csapat lényegesen tapasztaltabb, nagyobb testű játékosokból áll. Magyarul: kikaptunk a kosár alatt. Védekezésben még nem állt össze az, ami a taktikánk az idén; túl sok a hiba. A lepattanókért elvesztettük a harcot.

Bár mi igyekeztünk kintről jó helyzeteket kialakítani, nem dobtunk jól: 30% alatti pontossággal nem fogunk meccset nyerni.

Bemutatkozott csapatunkban Mező Egon és Szűcs Marcell is. Egon Kunszentmiklóson nevelkedett, és az utóbbi évben a Testnevelési Egyetem NB2-es csapatához tartozott. Lendületes játékával és jó kezével nagyszerűen egészíti ki csapatunkat a bedobó poszton. Marci a Dunaújvárosi Egyetem Diák Sportegyesületénél kapta képzését. Nagyon tehetséges, csak 15 éves, és még idő kell, amíg átáll arról, hogy a korosztályában a legnagyobb, legerősebb a pályán arra, hogy felnőttekkel játszik.

A mérkőzést sokáig elfogadható szinten tartottuk: a harmadik negyed közepén 15 pont volt a csapatok között. Az utolsó negyedet a jövőre való tekintettel figura gyakorlásra használtuk, és persze eldőlt a meccs is, tehát kicsit leeresztettünk.

Nem kérdés, ezen a napon az ellenfél egyértelműen jobb volt nálunk. De védekezésben és támadásban is sok olyan pozitív dolgot mutattunk be, és csináltunk helyesen időnként, aminek köszönhetően optimistán várjuk a szezon folytatását.

Egyénileg kiemelkedő teljesítményt Bak Máté nyújtott, 8 pontja mellé 11 lepattanóval, 2 gólpasszal és 4 szerzett labdával, valamint Bozsik Vilmos, aki ma higgadtan irányított, keményen, agresszívan védekezett, minimális hibával.

2018-10-07, Országos NB2, Nyugati régió

Dunaújváros – Zalaegerszegi KK 62-94 (7-19, 20-29, 24-26, 11-20)

Kezdők: Bak 8/3, Csépányi 16/6, Bozsik 2, Molnár 9/3, Matucza 12/9. Cserék: Mező 10/3, Katona 5, Szűcs.

You must be logged in to post a comment Login