Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – Miskovitz Jani debütált

Idegenben játszottunk pénteken a rutinos Titán Farkasok ellen. Ez egy furcsa meccs volt, videóról is nehezen elemezhető, úgyhogy inkább örüljünk „új” játékosunknak, a 20 évesen visszatérő Miskovitz Jánosnak!

A TF az egyik jobb csapat a bajnokságban. Reménykedve utaztunk a mérkőzésre, Janival a csapatban sokkal jobbak leszünk a palánk alatt. És ez így is lett.

A mérkőzés már kezdetileg is kicsit kapkodva indult, előttünk NB1B-s mérkőzés volt, és 15 perc maradt csak bemelegíteni.

Az az ellenfél nagyon tapasztaltan, türelmesen játszott, és eleinte minden beesett nekik. Az első negyedben 10-ből 6 hárompontost értékesítettek, az első négyet zsinórban. Mi pedig az ellenkezőjét hoztuk: 24 dobásból 4 talált be. 8-29 oda.

A második negyedben jól védekeztünk, zónavédekezés ellen jól is támadtunk, és visszahoztuk a mérkőzést 7 pontra. Jani kondija még nem bír sokat, de 7 perc játékidő alatt így is 7 lepattanót szedett az első két negyed alatt.

A második félidőben az ellenfél emberfogásra váltott, és a nagyszerű dobóformájuk is visszatért. Bár mi nem játszottunk rosszul, nekünk továbbra sem ültek az üres dobások. Védekezésben rendben voltunk, a TF továbbra is rendkívül türelmes támadójátékot játszott, konkrétan inkább hagyták lejárni a 24 másodperces támadóidőt, minthogy emberről rádobták volna.

Furcsa mérkőzés volt, mert nagyon gyorsan lepörgött, nem túlzok, hogy ilyen gyors, szabályosan levezetett mérkőzést még nem éltem. Az első félidő (2×10 perc játékidő) 26 perc volt, szünettel együtt. A másodikban is volt, hogy a cseréink percekig álltak, mert egyszerűen nem állt meg a játék. Kevés fault volt, és a labda sem akart kipattanni a pályáról.

Összegezve: úgy éreztem, hogy nem sikerült ráhangolódnunk a mérkőzésre. A fiúk is mondták a meccs után, hogy fura volt, nem élvezték. Ismét pontatlanok voltunk, többen jóval az átlaguk alatt teljesítettek több kategóriában is. Katona Kristóf volt egyedül, aki hatékony volt támadásban. Viszont öröm volt, hogy Jani debütálhatott velünk, első mérkőzésén 9 lepattanót szedett. A mérkőzés vége felé kosarat is dobott, a kispad pedig erre úgy reagált, mintha a győztes kosarat dobta volna az utolsó másodpercben. Ezért is öröm ezzel a csapattal dolgozni, mert, bár a végeredmények nem nekünk kedveztek eddig, a hangulat szuper mérkőzéseken és edzéseken egyaránt, és mindenki fókuszált arra, hogy fejlődjön, és hogy sikerüljön győzni NB2-es szinten is.

Reméljük, hogy pénteken, hazai pályán sikerülni fog!

2024-01-19 Budapest, NBII Közép/C

Titán Farkasok – Dunaújvárosi Sárkányok 86-67 (29-8, 13-27, 24-14, 20-18)

Csapat: Katona 25/9, Bognár 16/9, Rabi 6, Matucza 5/3, Csernák 5/3, Hoffmann 4, Hajnal 4, Miskovitz 2.

You must be logged in to post a comment Login