Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12: Szezon kezdet, Panda Kupa

A hétvégi torna két napos volt: szombaton Attila bácsi, vasárnap pedig én kísértem el a gyerekeket.

A hétvége meccsei remek lehetőséget biztosítottak arra, hogy láthassam, hol tartunk a fejlődésben.

A tornát egyfajta felkészülésnek szántam, hogy megtudjam, hol tartunk.

Szombati meccseken, az ellenünk játszó csapatokban 13-14 fős létszám volt, míg nálunk heten tudtak csak a pályára lépni. Sajnos kevesen voltunk. A gyerekek küzdöttek, de mivel kevesebben voltunk, így többet játszottak, kevesebbet pihentek, így a meccs végére elfáradtak. Eddig nem volt jellemző erre a csapatra, hogy lassan játszanak, de most a kimerültségnek köszönhetően ez történt. A másik mérkőzés közvetlenül az első után kezdődött. A vereség miatt kicsit letörtek voltak a fiúk. Kitartóan küzdöttek, de valahogy mégsem úgy alakult a végeredmény, ahogy szerettük volna. (Sok rontott ziccer, eladott labda).

A szombati eredmények tükrében a vasárnapi meccsen az ötödik hely volt a tét. Láttam a fiúkon az elszántságot és az akarást. Nagyon szoros negyedeket játszottunk, apróságok döntöttek, sajnos nem a mi javunkra. Az utolsó negyedben megmutatta a csapat a küzdeni tudását. Ekkor már csak 5 voltak, akik játszhattak, és mindent beleadva megnyerték ezt a játékrészt.

Noha a hétvége eredményei nem úgy alakultak, ahogy reméltük, csüggedésre semmi ok. Büszke vagyok, nem okoztak csalódást.

A játékunknak vannak olyan területei, ahol még tudunk fejlődni (ziccerek, passz). A játék fejlődéséhez hozzájárulnak a meccsen szerzett tapasztalatok is. Azt gondolom, hogy az edzéseken való gyakorlással, valamint teljes csapatlétszámmal a meccseken is, sikerek elé nézhetünk.

Folytatás következik, vasárnap Székesfehérváron, ahol remélem minél többen, minimum 10-en leszünk!

Hajrá Sárkányok!

Robi bácsi

BLF Pandák – Dunaújvárosi Sárkányok 61-27 (12-4, 14-11, 13-6, 22-6)

Pontsz.: Bödei Marcell 10, Kassai Dávid 7, Szalai Lili 4, Szélpál Milán 2, Hajdú Hugó 2, Bíró-Juhász Marcell 2

Dunaújvárosi Sárkányok – Budapest Honvéd 16-64 (2-22, 4-14, 9-12, 1-16)

Pontsz.: Kassai Dávid 4, Tóth Csongor 3, Bíró-Juhász Marcell 2, Hajdú Hugó 2, Szalai Lili 2, Bödei Marcell 2, Szélpál Milán 1

Ziccer KS – Dunaújvárosi Sárkányok 52-37 (13-11, 11-6, 20-8, 8-12)

Pontsz.: Bíró-Juhász Marcell 9, Kassai Dávid 8, Szalai Lili 7, Tóth Csongor 6, Bödei Marcell 4, Hajdú Hugó 1.

 

You must be logged in to post a comment Login