Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

FMKSZ – meglepő győzelem

Két mérkőzést játszottunk az utóbbi hetekben a felnőtt megyei bajnokságban. Mindkét mérkőzésen jól szerepeltünk, ráadásul kicsit saját magunkat is meglepve, ma győztünk is. Gratulálunk a fiúknak, és külön Katona Kristófnak, aki ezen a két meccsen összesen 80 pontot szórt be.

Korábbi összefoglalóinkban szó volt már arról, hogy az FMKSZ bajnokságában a fő problémánk az, hogy kicsik vagyunk; tehát magasságban és súlyban hátrányban vagyunk. Viszont gyorsak vagyunk, valamint van két pontszerző mezőnyjátékosunk, akik jelenleg vezetik a bajnokság dobólistáját.

Sokat dolgoztunk ezért az edzéseinken a védekezésünkön; különböző módszerekkel próbáljuk csökkenteni az ellenfél magassági fölényéből eredő előnyét. Támadásban pedig csak nyomni akarjuk a labdát gyorsan előre, és sok betöréssel, lendületből akarunk játszani. Legalább is ezt gyakoroljuk.

A Vasöntöde elleni mérkőzésen egész szoros, jó meccset produkáltunk. Ez a meccs is csak a végén dőlt el. Vereségünk oka szerintünk itt is az volt, hogy túl sok lepattanót engedtünk a saját kosarunk alatt. A második félidőben az ellenfél mismatchekre játszott, jól csinálták. De úgy éreztük, hogy ez egy jó meccs volt, jó volt a teljesítményünk, különösen tekintettel arra, hogy magas emberünk egyáltalán nem volt a meccsen.

Hazai mérkőzésünk ma pedig az egyik élcsapat ellen volt. Bár állítólag sok sérülésük volt, így is egy szerkezetileg magas, tapasztalt csapattal álltak ki. A védekezésünk ma állt össze igazán a legjobban eddig. Agresszívak voltunk, az ellenfél elzárásait ellenük fordítottuk kilépésekkel, és támadásban nem csak Kristófnak és Zalánnak volt jó napja, hanem mindenki, aki a pályán volt értékesen teljesített. Aki kevesebbet dobott, adta a zárásokat, okosan mozgott, és védekezésben odafigyelt.

Reméljük, hogy ez egy fordulópont volt, és több ilyen jó mérkőzést leszünk majd képesek összerakni. Csak akkor van esélyünk a „bácsik” ellen, ha fegyelmezetten végezzük el a feladatainkat.

2019-11-26, Székesfehérvár, Fejér Megyei Felnőtt Férfi Bajnokság

Vasöntöde KC – Dunaújvárosi Sárkányok 91-80 (19-26, 29-15, 22-19, 21-20)

Kezdők: Bozsik 8, Csépányi Z. 18/3, Csépányi O. 5/3, Horváth 7/3, Katona 37/18. Cserék: Kőhalmi 2, Molnár 3/3, Orbán.

2019-12-12, Dunaújváros

Dunaújvárosi Sárkányok – Tech Lingua 102-93 (26-26, 18-19, 32-25, 26-23)

Kezdők: Bozsik 16/6, Csépányi Z. 26/18, Horváth 2, Katona 43/3, Rausch 11/3. Cserék: Kőhalmi 2, Miskovitz 2, Molnár.

 

You must be logged in to post a comment Login