Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – Első forduló

Megkezdtük szereplésünket a gyermek bajnokságban, a legerősebb csoportban. Az Albáról tudtuk, hogy roppant erős lesz, a DKKA-ról csak sejtettük. Aztán a két mérkőzésen szembe jött a könyörtelen valóság. Az ellenfelek gyorsabbak és akaratosabbak, nem félnek a kontaktoktól és nem pukkadnak ki 4 perc után. Szembe jön, hogy a csapatban nem tud igazi harc kialakulni edzéseken, így a legtöbb gyerek hétvégén került ki a komfortzónájából először. Véletlenül sem a tudásunkkal van probléma, nyugodtan kijelenthetem, hogy a befutásos játékban messze a legjobbak vagyunk, rendszeresen helyzetbe tudunk kerülni, csak nyomás alatt nem megy be, ami edzésen nem gond, és utána az ellenfél már büntet is. Úgyhogy a két mérkőzésen elszenvedett nagy arányú vereség nem a tudáskülönbségből fakad, hanem a fizikai és akaratbeli lemaradásunkat mutatja. Ami végül is jó, ezt azért gyorsabban be lehet hozni. Végtelenül örülök, hogy Mudra Levi és Kovács Réka is átesett a tűzkeresztségen, hasznos tagjai lesznek ők is a csapatnak.

Az eredmény véletlenül sem jó, de elkeseredni sincs ok, most megkaptuk az elmúlt időszak munkájának eredményét, mindenki látja, hogy az edzések hozzáálláson és a tempón változtatnunk kell, ha a tavalyihoz hasonló sikereket szeretnénk elérni.

Sárkányok U12 – DKKA 42-93 (12-28, 15-22, 4-20, 11-23)

Pontok: Lengyel Zsombor 15 p., Mihók Mandula 14 p., BJ Peti 5 p., Kovács Léna 3 p., Bósa Simon 2p., Mudra Levenete 1 p., Nagy Gábor 1 p.

Sárkányok U12 – Alba Fehérvár 30-85 (5-18, 10-21, 34-5, 10-12)

Pontok: Mihók Mandula 8 p., Lengyel Zsombor 8 p., BJ Peti 7 p., Kifuth Anna 4 p., Szíj Barni 3 p.

Molnár Tamás
edző

You must be logged in to post a comment Login