Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 – Újabb tornagyőzelem!

U14-es fiú csapatunk a múlt héten az országos bajnokságban tornát nyert. Ezen a hétvégén ezt megismételték a Pest Megyei bajnokságban is.

Kicsit átvariált csapattal utaztunk erre a fordulóra. Öt gyerek jött a megyeire azok közül, akik a múlt héten országosban nem vettek részt. Ez nem számított semmit, sőt, még jobb intenzitással védekeztünk ezen a napon, mint akkor.

Az első mérkőzés a PSK ellen nem indult jól. A mérkőzés szinte el sem kezdődött, de már vagy a játékvezetésen bosszankodtak a fiúk, vagy azon, hogy az ellenfél miképpen szabálytalankodik ellenük. Tény, hogy Szűcs Zétény ellen a meccs elején az ellenfél egyik játékosa nagyon csúnya faultot követett el, és örülhetünk, hogy Zéti nem sérült meg komolyabban.

Szóval időkérésre volt szükség, hogy kicsit rendezzük a prioritásokat. Ezután a mérkőzés már simán ment. Sok szerzett labdából sok ziccert dobhattunk, és sajnos hagytunk is ki. Nagyon elégedett voltam az agresszív védekezésünkkel. A mérkőzést Csernák Ádám befejezése koronázta, amikor az utolsó 5 másodpercen belül két triplát is bedobott, a másodikat labdaszerzésből az utolsó pillanatban.

A második mérkőzés a klasszikus Jackyll & Hyde teljesítmény volt. Az első félidőben domináltunk, 44-19 ide. Ugyanúgy szoros, agresszív védekezéssel, jó támadásokkal. A második félidőben elfogyott az energiakészlet, vagy csak már örültünk, hogy nyertünk, és gyengén játszottunk. A védekezésünk úgy-ahogy oké volt, de támadásban ész nélkül játszottunk teljesen.

Nem baj, hat jó negyed ma elég volt. Gratulálunk, zsinórban négy győzelem, az utóbbi 6 meccsből 5, és ami a legnagyobb öröm, hogy az edzéseken gyakoroltakat látni a pályán is folyamatosan.

2018-11-24 Monor, PMKSZ Serdülő bajnokság

PSK – Dunaújvárosi Sárkányok U14 23-84 (8-12, 2-24, 13-18, 0-30)

Pontsz.: Főfai-Kovács 20, Szűcs Ábel 18, Csernák 12/6, Kiss 10, Simon 10, Heizler 6, Rabi 4, Varga 2, Szűcs Zétény 2.

Dunaújvárosi Sárkányok U14 – Monori SE-B 58-36 (22-10, 22-9, 9-7, 5-10)

Pontsz.: Szűcs Ábel 23, Szűcs Zétény 9, Kiss 8, Főfai-Kovács 7, Simon 4, Rabi 3, Hajnal 2, Varga 2.

You must be logged in to post a comment Login