Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11/A- 7. forduló

Hazai pályán és végre nézők előtt játszhattunk a hetedik fordulóban. Aki követi az évünket, mire ide ér, már mondja magában, hogy egyik ellenfél az Alba Cápák, a másik pedig a Paksi Harcosok voltak.
Készültünk az Alba ellen, szerettük volna még egyszer megszorongatni őket. Újra igazítottunk a befutásos játékunkon, próbáltuk kihegyezni a védekezésük gyengeségeire, és ez helyenként nagyon szép megoldásokat eredményezett. Rengeteg jó döntésre volt szükség, amibe gyakran csúszott hiba, de nyugodtan ki merem jelenteni, hogy most játszottunk a legszebben a szezon összes mérkőzése közül. Megvolt a koncentráció, az akarat, a hajtás és egy pillanatra nem adta fel senki. Szuper volt!

A Paks ellen is szerettük volna a csapatjátékot alkalmazni, de a kifejezetten harcos és agresszív védekezésük más jellegű támadójátékra kényszerített minket. Sokat kellett 1:1-ben támadnunk, amihez szintén vannak kiemelkedő játékosaink, ezért tudtuk ezt a mérkőzést megnyerni. Fontos eleme volt a játéknak, amint egy kicsit lassított a Paks, abban a pillanatban felállt játékból üres dobásokig jutottunk. Ezen a mérkőzésen többen is szintet léptek védekezésben, amit számukra külön ki is emeltem.

Végtelen büszkeséggel tölt el, hogy ezzel a csodálatos csapattal a régió második helyén végeztünk, és így az egyesületünk történetében először bejutottunk a Régiós Jamboreeba, ahol két nagyon jó mérkőzés még vár ránk.

Dunaújvárosi Sárkányok U11 – Alba Fehérvár Cápák 36-53 (9-12,11-20,3-6,13-15)
Pontok: Bíró-Juhász Péter 12 p., Mihók Mandula 7 p., Lengyel Zsombor 5 p., Homolya Gergely 5 p., Szíj Barnabás 4 p., Kenyér Tímea 1 p., Kovács Léna 1 p., Buzási Zalán 1 p.

Dunaújvárosi Sárkányok U11 – ASE- Paksi Harcosok 48- 36 (16-9,16-22,10-4,6-1)
Pontok: Lengyel Zsombor 14 p., Bíró-Juhász Péter 9 p., Mihók Mandula 8 p., Homolya Gergely 6 p., Szíj Barnabás 5 p., Bíró Panna 4 p., Kovács Szofi 2 p.

Molnár Tamás
edző

You must be logged in to post a comment Login