Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 fiú – Kozármisleny

Utunk a régiónkat veretlenül vezető Kozármislenyét keresztezte az országos bajnokságban, akik az első meccsünkön nagyon komoly verést mértek ránk. Így kimondva és kimondatlanul tűztünk ki célokat a meccs előtt, próbálva nem túl nagy terhet helyezni a fiúkra.

Első célunk volt, hogy a teljes támadási palettánkon menjünk végig. Második, hogy olyan határozottsággal védekezzünk, mint a Mohács elleni második félidőben. Saját célom volt az első fordulós 106 pontos vereség után, hogy 50 pontos különbségnél ne legyen több a végén, de ezt egy papírra írtam fel, csak a meccs után mutattam meg.

A meccset igen zaklatottan kezdtük. A már szokásosnak mondható gyenge védekezéssel, és ideges támadásokkal kezdtük a meccset. Tudom, hogy nehéz még, de meg kell találni az összhangot a gyors labdafelhozatal és nyugodt támadások között. És mire felállunk, mindenki rohan, nincs meg még a kellő magabiztosság. Így sajnos a meccs nagy részére elmondható, hogy szépen végigvitt támadásunk nem igazán volt. Valahol a kapkodás mindig belezavart.

A védekezésünk továbbra sem elég harcias, viszont körülményes. A besegítések pedig lassan, és általában későn érkeznek. De legújabb tagunk Miskovitz János ezen a téren egyre többet fog tudni nekünk segíteni, aki tegnap nagyon ügyesen vette ki részét a palánkunk védéséből, és a védőlepattanók begyűjtéséből.

A legnagyobb problémát az ellenfél kosárszerzése utáni letámadása okozta. Ugyan elméletben mindenki tudta, hogy mi a feladata, de nagyon sokat belehibáztunk a bedobásokba, amit jellemzően meg is büntetett az ellenfél.

Félidőben újabb célt tűztünk ki, miszerint 100 pont alatt kell tartani a házigazdákat. És ez izzadósan, de éppen sikerült.

Úgyhogy a Fiúk végül is örülhetnek, gyakorlatilag minden kitűzött célt elértek, azt is, amiről nem is tudtak. Én picit elégedetlen vagyok, mert végig úgy éreztem, hogy ebben a meccsben egy kicsit több volt, és ha sikerült volna kicsit nyugodtabban és céltudatosabban játszani, akkor a két csapat közötti különbséget még le lehetett volna felezni. De csalódott nem vagyok, szépen haladunk előre, és igen hálás vagyok az eddigi szezonért minden egyes játékosomnak.

Kozármisleny- Dunaújvárosi Sárkányok U16 99- 56 (26:8, 24:10, 24:24, 25:14)

Pontszerzők: Kőhalmi Kálmán 36 p., Krizsán Balázs 9 p., Szemenyei Levente 6 p., Csépányi Olivér 5 p.

 

Molnár Tamás

edző

You must be logged in to post a comment Login