Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú 2005 – még nem jön össze

2018-03-11 Dunaújváros, Országos Serdülő Bajnokság

Marcali VSZSE – Dunaújvárosi Sárkányok 2005 – hivatalos eredmény 0-2, mérkőzés eredménye 66-50 (15-20, 23-7, 15-9, 13-14)

Pontsz.: Szűcs Ábel 16, Főfai-Kovács Kristóf 10, Csernák Ádám 8, Szűcs Zétény 7, Simon Dávid 4, Varga Ákos 3, Véner József 2

Döntő:

Tamási Dámok – Dunaújvárosi Sárkányok 2005 87-65 (23-15, 21-14, 22-13, 21-23)

Pontsz.: Szűcs Ábel 28, Szűcs Zétény 13, Simon Dávid 8, Csernák Ádám 8, Timár Bence 4, Főfai-Kovács Kristóf 2, Varga Ákos 2

Beszámoló:

Nem sikerül győzni, de a fiúk is érzik, és mi is érezzük a fejlődést a játékunkban. Ma jobb volt. Ezen a fordulón már türelmesebben játszottunk, de mellé ment túl sok dobás. Ennek egyik oka az is, hogy bár már felállunk, gyakran végül túl nehéz helyzetből dobunk, még nem passzoljuk tovább a labdát. Türelmeseknek kell lennünk, és csak dolgozni tovább ahogy eddig.

Az előző forduló után, ahol többel kaptunk ki ezektől a csapatoktól, hangsúlyozva volt az, hogy egy mérkőzés négy negyed, és nem engedhetjük meg magunknak ebben a bajnokságban, hogy a négyből egy negyedet feladjunk. Ezzel most nem is volt gond.

Szintén javult az, hogy nem rohantunk folyamatosan ész nélkül, hanem fel akartunk állni, és még be is mondtuk általában, hogy mit fogunk játszani. Az, hogy az még nem sikerül, nem baj, ezért vannak az edzések. És az, hogy a fiúk azt a felállást választják legszívesebben, amikor a labdás 1:1-ben támadja a védőjét sem baj, arra a játékra kell építenünk, amit szívesen játszanak. De próbálkoztunk más megoldásokkal is, amikben legalább egy passz van. A probléma nem az, hogy nem jutunk helyzetig, hanem inkább az, hogy milyen minőségű helyzetig jutunk el. Ez az, ami még nincs meg bennük, hogy ha a helyzet nem egészen jó, akkor passzoljuk tovább és hagy támadjon a csapattárs. Ehelyett besegítő védőről vállalunk nehéz helyzeteket.

Sok üres ziccer is kimaradt ma, ezeket edzésen sokat gyakoroljuk, dehát a nagyokosok már „túl könnyűnek” tartják, és ha hátat fordít az edző, már ökörködés megy 🙂 . Érettebben kell gyakorolnunk edzésen, mert mérkőzésen, amikor teljes erővel törünk be, teljesen más, mint edzésen kocogva dobni. Ugyanúgy kéne gyakorolni, ahogyan a meccsen dobjuk rá.

Szerencsénkre ezek javítható problémák. Idő és ismétlés kell hozzá. Az viszont nagyon jó, hogy küzdünk, mindent beleadunk, bár néha örülnék egy-egy vetődésnek a labdáért. Hajtással nincs gond, de fel kell gyorsítanunk mindent. Kisebbek vagyunk az idén, mint az ellenfeleink, úgyhogy akkor gyorsabbnak kell lennünk, és akaratosabbnak.

Csapatcélként kitűztük, és szerződést kötöttünk, hogy még tavasszal nyerni fogunk a Marcali és a Tamási ellen. A csapatban mindenki aláírta. Sok munka kell még hozzá.

You must be logged in to post a comment Login