Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – két újabb vereség

Két mérkőzésen van túl fiatal csapatunk az NB2-es bajnokságban. Sajnos egyik mérkőzést sem sikerült szorosra tartani.

Kaposváron játszottunk november 9.-én. Látszott a fiúkon, hogy péntek este van, fáradtak voltunk fejben is, és főleg az iramunk volt kritikán aluli az első félidőben. Az ellenfél könnyen szerzett nagy előnyt, mi pedig leeresztetten, lustán játszottunk.

A két félidő között sikerült megmotiválni a csapatot, és a második félidőnk teljesen elfogadható volt. A kaposváriaknak már meg kellett küzdeni a kosaraikért, sokkal jobban, agresszívabban védekeztünk. Támadásban sajnos nem állt össze a játék, egyéni megoldásoknál tovább nem jutottunk ezen a mérkőzésen.

November 17.-én Dunaújvárosban játszottunk a Szombathelyi Egyetem csapata ellen. Itt is látszott az az 5-6 év különbség, de az előzőhöz képest fordított mérkőzést produkáltunk. Nagyszerű energiával kezdtünk, aztán ahogy fáradtunk, úgy romlott a teljesítmény is. Az első félidő után még simán meccsben voltunk, bár 15 pont volt a csapatok között, oldalról úgy éreztük, hogy a játékunk nem volt rosszabb, de nem sikerült a helyzeteinket értékesíteni. Ellenfelünk végig rendkívül jól dobott kintről, mi pedig sok szép helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk értékesíteni.

A második félidőre a szombathelyiek főleg zónára váltottak, és ez – sajnos már megint – problémát okozott. Amikor fegyelmezetten játszottunk „rendszerszerűen”, kosarat dobtunk, de túl sok volt az improvizáció. Ahogy fáradtunk fejben, úgy egyre több butaságot is követtünk el, s így az utolsó negyed teljesen felejtős lett.

Ezen a mérkőzésen az első félidővel elégedettek lehetünk, az ellenfeleink csapataiban egyszerűen jobb játékosok játszanak, de a küzdelem és a végrehajtás is jó volt. Fiataljainkkal türelmesnek kell lennünk; nagyon sok a hiba, dolgoznunk kell rajtuk tovább.

2018-11-09, Kaposvár

Mágusok ZKK – Dunaújváros 100-46 (28-8, 22-9, 20-11, 30-18)

Kezdők: Csépányi 11/9, Bozsik, Szűcs 5/3, Bak 3, Mező 16/9. Cserék: Katona 11/6, Matucza.

2018-11-17, Dunaújváros

Dunaújváros – SZOESE 59-100 (17-27, 12-17, 18-27, 12-29)

Kezdők: Bak 10, Csépányi 15/6, Katona 6/6, Szűcs 6/3, Molnár 5. Cserék: Mező 15/9, Bozsik 2, Matucza.

You must be logged in to post a comment Login