Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – Győzelem hazai pályán

sdr

Nehéz helyzetből jöttünk vissza a meccsbe, és az utolsó másodpercekre idegtépő mérkőzést varázsoltak a srácok. 6 emberről végül 4-re fogyatkozva húzta be hazai pályán idei második győzelmét a csapat.

Újra 6 emberel tudtunk csak kiállni, így ismét számítottunk rá, hogy könnyen elfáradunk majd, de ez sem tántorított el attól, hogy a védekezésünket fejlesszük és egy kis figyelmeztetés után mindenki keményebben és jobban is védekezett, mint a korábbi meccseken. A fáradtságnak köszönhetően azonban a teljesítményünk is ingadozó volt, így nagyobb hátrányt is összegyűjtöttünk, mégis mindig visszahozták a srácok. Habár az erősségeikkel és gyengeségeikkel még mindig nincsenek tisztában a fiúk, mégis volt, aki érezhetően a védekezésben, és volt, aki támadásban vezette a csapatot.

A kevés játékosnak azonban meg lett az eredménye: előbb Marci sérülése torpantott meg minket, majd egy kipontozódás vezetett oda, hogy 4-en kényszerültünk befejezni a mérkőzést. Azonban ez sem állította meg a csapatot és az utolsó percekben először Hugó tripláival visszajöttünk a meccsbe, majd Patrik dudaszós ziccerével meg is nyertük azt.

Nagyon jól mutatja a CSAPAT erejét, hogy a 8. perc után csak a 40. percben szereztük meg a vezetést, de ezt is és egymás kényszerű kiállását is motivációként használták fel és az utolsó 5 percben egy 12-1!!!-es rohammal fordították meg a mérkőzést. Óriási gratuláció illeti a CSAPAT minden egyes tagját, és reméljük egy életre szóló élménnyel gazdagodtak a játékosok és a nézők is.

 

2021-12-04 Dunaújváros, Országos Kadett Bajnokság, Nyugati régió, C csoport
AF-Dunaújvárosi Sárkányok/B – Fűzfői AK 63-62 (10-14, 16-20, 19-18, 18-10)
Keret: Kuczka 4, Hajdú 8/6, Bíró-Juhász 12, Verhóczki 28, Katona 4, Marsiske 7

 

Bognár Mátyás
edző

You must be logged in to post a comment Login