Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 Solti Sárkányok – Kosaras szösszenet

A 4. fordulón voltunk vasárnap Kecskeméten. Ceglédi CEKK és a kunszentmiklósi Kék Rókák ellen játszottunk. A mérkőzésekre minimum 10 fővel kellene elmennünk, sajnos most is csupán heten voltunk.

Az első mérkőzést a CEKK ellen játszottuk. Kevesen voltunk, ám az első negyedben a fegyelmezettségünknek köszönhetően 6 ponttal vezettünk. Lehetett volna több is!! Temérdek kihagyott dobás jellemezte a támadásainkat. Annyira meglepte a teljesítmény a csapatot, hogy kérdően néztek a játékosok a cserepadok felé.

Második negyedben az ellenfél felzárkózott, de még mindig tartott a vezetésünk. Harmadik negyed: még mindig mi vezetünk. Negyedik negyed: győzött a hitetlenség, a figyelmetlenség, a fáradtság.

No nem sokkal, csupán 5 kosárral. 5 egymás után eladott, ugyan úgy eladott labda, kis védőhiba.

Hitetlenség, mert annyira rémísztő, hogy képes vagyok valamire és megteszem, így győztesként jövök le a pályáról!

De ezek ellenére is, el kell mondani, a magasabb csoportbeli csapat ellen remekül játszottunk!

Észrevettük a helyzetben lévő társunkat, átadásaink pontosak voltak, védekezésünk eredményes.

Nagy Dórát és Lehotai Rolandot kell kiemelni ezen a meccsen, teljesítményükkel nagyban hozzájárultak a csapat sikeres teljesítményéért.

A második mérkőzésünk egy óra szünet után, a Kunszentmiklós ellen játszottuk. Kishitűség!!Miért mondom ezt? A szünetben láttuk az ellenfelet játszani azzal a csapattal, akik nehezen ugyan, de megvertek minket. Igaz, hogy az első támadást mi harcoltuk ki, a kosarat kihagytuk. Átadásaink pontatlanok, védekezésünk kritikán aluli volt. Vertük saját magunkat. Mozgásunk ólmozott, figyelmünk szétszórt. Álltunk a pályán, néha alibiből megmozdultunk. Mintha egy totálisan más csapat lett volna a pályán! Néha azért megvillantottuk, hogy ugyan azok vagyunk, de sajnos ez nem sokáig tartott. Lehotai Roland volt, aki nem hagyta magát befolyásolni és keményen küzdött végig.

Mi kell a győzelemhez? Önmagunk legyőzése! Játékosság, szenvedély, figyelem és fegyelem!

Mindez az első mérkőzésen aránylag nagyrészt megvolt. Ami hiányzott még a létszám és az önmagunkba vetett hit!

Február 19-e a következő forduló. Remélem a hibákat sikerül kijavítanunk és egy szebb, tetszetősebb beszámolót adhatunk a teljesítményünkről! Szurkoljatok nekünk!!

You must be logged in to post a comment Login