Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú, 2005 – VÉGRE GYŐZTÜNK

2018-04-07 Siófok, Országos Serdülő Fiú Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok 2005 – Dunaújvárosi Sárkányok 2004 75-52 (13-14, 16-19, 24-12, 22-7)

Pontsz.: Szűcs Ábel 16, Csernák Ádám 13, Szűcs Zétény 12, Simon Dávid 10, Horváth Zoltán 10, Homolya Zoltán 4, Szabó Vince 4, Illés Péter 2, Rabi Dávid 2, Főfai-Kovács Kristóf 2.

Siófoki Kosársuli – Dunaújvárosi Sárkányok 2005 72-48 (23-13, 14-8, 19-12, 16-15)

Pontsz.: Szűcs Ábel 19, Csernák Ádám 14, Horváth Zoltán 6, Főfai-Kovács Kristóf 2, Véner József 2, Homolya Zoltán 2, Simon Dávid 2, Szabó Vince 1.

Beszámoló:

Végre győztünk! Több szoros meccsünk volt már az idén, amikor végül nem sikerült, de most összejött. Mindenki dicséretet érdemel a munkájáért!

Mindenképpen megemlítendő, hogy a fiúk annak ellenére, hogy még ebben a szezonban nem sikerült győznünk, fordulóról-fordulóra egyre jobban szerepeltek. Nem volt soha érezhető edzéseken, hogy lankadna a lelkesedés; úgy tünt mindig, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy nehéz régióba kerültünk, és nem lesz „ingyen” győzelmünk, meg kell dolgoznunk értük.

Az első mérkőzésünk egyesületünk 2004-es csapata ellen volt, akik az utóbbi időben simán legyőztek minket a fordulóinkon. Ma viszont megfogtuk őket, és végül 23 ponttal győztünk.

Ahogy a szezon haladt és halad, egyre többet foglalkozunk a csapatjátékkal, különböző rendszerekkel, megoldásokkal támadásban és védekezésben. Ma mintha valami leesett volna, összeállt a kép egy kicsit talán, mert sokkal jobban játszottunk mindkét meccsen, mint eddig. Lényegesen fegyelmezettebben támadtunk, és az első meccsen védekeztünk is (a másodikra már fáradtabbak és lustábbak lettünk), igyekeztek a fiúk passzolni a labdát, együtt játszani a csapat érdekében.

A második meccsen már nehezebb volt, a siófokiak agresszívabban védekeztek, meg kellett dolgoznunk azért is, hogy egyáltalán sikerüljön felhozni a labdát vagy hogy sikerüljön egy passz. Itt látszott az is, hogy egyesek már elégedettek voltak, a védekezésük nem volt olyan határozott, mint az első meccsen. Támadásban azonban igyekeztünk, voltak szép kosaraink. A harmadik negyed végén érezhető lett egy kezdődő tendencia arra, hogy feladjuk ezt a meccset, de a negyedek közti szünetben sikerült megmotiválni a csapatot a küzdelemre újra, és nagyszerű negyedik negyedet alakítottunk.

Szép volt fiúk!

You must be logged in to post a comment Login