Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – Hazai pályán tornagyőzelem!

A bajnokságban idén először játszottunk hazai pályán, és idén először tizenegy játékossal.  Vasárnap délben kezdtünk egy veszprémi leány csapat (VUKE) ellen. Én személy szerint nem ismertem őket, de megnéztem az eddigi eredményeiket, és verhető ellenfélnek tűntek. Kezdés előtt megbeszéltük, hogy gyorsan sok passzal játszunk, és keményen védekezünk. Az első néhány perc után kiderült, hogy ez a veszprémi csapat még nemrég állhatott össze, mert kicsit bizonytalanok voltak. Támadásban és védekezésben is domináltunk, nagyon jó százalékkal dobtunk. Mindenki hozzátett valamit, ki támadásban jeleskedett, ki védekezésben.

Itt meg kell jegyeznem, hogy már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy nyerni fogunk, mivel a veszprémi csapat csak 9 fővel jelent meg, de ezt a gyerekek nem tudták.

Dunaújvárosi Sárkányok – VUKE 105-11

Pontszerzők: Sarvajcz Dávid 23; Szélpál Milán 3; Bödei Marcell 19; Fatalin Enikő 2; Hajdú Hugó 4, Tóth Csongor 6; Biró-Juhász Marcell 14; Szalai Lili 13; Kassai Dávid 21

Az utánunk következő Pápa-Balatonfüred nyertesével kellett játszanunk, aki a Pápa lett. Mérkőzésüket nézve két kiemelkedő tudású fiú dobta a csapatuk pontjainak nagyobb részét.

A meccs előtt átbeszéltük a csapattal, hogy kire kell figyelni, kit kell nagyon szorosan fogni. A mérkőzés nem úgy kezdődött, ahogy az elsőt abbahagytuk, hanem pont ellenkezőleg. Nagyon sok ziccerünk kimaradt, hiába törtünk egyedül a kosárra. A védekezés sem volt olyan hatékony amilyet szerettem volna. Időkérésnél rendeztük a sorokat, védekezésben embert váltottunk, és ennek meg is lett az eredménye. Külön kiemelném Kassai Dávid, és Bíró- Juhász Marci védekezését a Pápa két legjobb embere ellen. Ahogy a védekezésünk egyre jobb lett, úgy lett egyre hatékonyabb a támadó játékunk is. Ha kicsit nehezebben, de ezt a mérkőzést is sikerült abszolválni.

Dunaújvárosi Sárkányok- Pápai KC 73-65

Pontszerzők: Sarvajcz Dávid 4; Szélpál Milán 2; Bödei Marcell 25; Hajdú Hugó 1, Tóth Csongor 6; Biró-Juhász Marcell 19; Szalai Lili 4; Radványi Eszter 2; Kassai Dávid 10.

Meg kell említenem Németh Mírát is, aki betegen is ott volt a csapat mellett, hogy meglegyünk, és ténylegesen a pályán elért eredmény számítson.

Hajrá Sárkányok!

Csányi Róbert

edző

 

You must be logged in to post a comment Login