Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Bemutatkoztunk a megyei felnőtt bajnokságban

Elindult a megyei felnőtt bajnokság Fejér megyében. A vírushelyzet miatt Dunaújvárosban nem tudunk rendezni, ezért a hazai mérkőzéseinket a székesfehérvári MKOSZ csarnokban kell lejátszanunk. Az értelmetlen intézkedéseknek (külsősök nem használhatják a dunaújvárosi tankerületi iskolákat) két fő eredménye lett: az egyesületeknek sokkal macerásabb edzésekre, mérkőzésekre szállítani a játékosaikat, valamint a Dunaújvárosi Tankerület milliókat veszít azon, hogy az egyesületek ennek ellenére most máshol tartják ugyanúgy az edzéseiket, rendezik a mérkőzéseiket.

Na de a kosárlabdáról!

Katona Kristóf és Bozsik Vilmos 2001-es születésű fiúk. Ők a legidősebbek a csapatban, rajtuk kívül 15 éves fiúkkal álltunk ki az Ősfehérvár ellen.

Ez volt a fiúk első mérkőzése felnőttek ellen valaha, és az eddigi tapasztalatom szerint ez az ismerkedés félénk, passzív játékot eredményez. Úgyhogy a meccs előtt igyekeztem bátorítani a fiúkat, levenni minden terhet a vállukról, mondván, hogy ma minden dobott kosár bónusz. Felesleges volt.

Maximális erőszakkal, akarattal, szemtelenséggel álltak hozzá a gyerekek a felnőttek elleni kihíváshoz. Az ellenfél kihasználta a +25/30 év és ugyanennyi plusz kiló és átlagmagasság különbséget, betolt minket a kosár alá, mi pedig igyekeztünk csapdázni. Nagyon büszkék lehetünk magukra, megdolgoztattuk őket rendesen. Bár győzni még nem volt esélyünk, a helytállás több, mint tisztességes volt.

Gratulálok mindenkinek, ha így állunk hozzá mindegyik mérkőzésünkhöz, a felnőtt bajnokságban is lesz győzelmünk!

2020-10-16 péntek, MKOSZ Sportcentrum, Székesfehérvár

Dunaújvárosi Sárkányok – Ősfehérvár 78-99 (15-23, 20-26, 21-33, 22-17)

Pontok: Katona 26/12, Bozsik 20/15, Horváth 16, Szemenyei 8, Simon 4, Matucza 2, Hajnal 2.

Pályára lépett még: Csernák, Hoffmann.

You must be logged in to post a comment Login