Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 Dunavecse – egy lépés előre

Bár nem győztünk, és a létszám miatt nem is győzhettünk volna, szép nagyot léptünk előre.

Ami a létszámot illeti, javítanunk kell ezen a szülőkkel együtt, hogy most már ilyen ne forduljon elő.

Ami a játékot illeti pedig:

Az utóbbi forduló Veszprémben nagy csalódás volt. Fejetlenül játszottunk. Várpalotán a gyerekek igyekeztek úgy indítani, ahogy edzésen gyakoroljuk. Többször sikerült is, amikor odafigyeltünk.

Voltak egyéb szép megmozdulásaink is. Védekezésben is már jobban helyezkedtünk. Dolgoznunk kell a befejezéseinken, mert sokat még kihagyunk, illetve azon, hogy az első meccs első félidejében ne legyen annyira tele a gatya.

A második mérkőzésen bizarr jelenetnek lehettünk tanúi, amikor félidőben hirtelen lekapcsolták a világítást, és a meccs közepén besétált a helyi városvezetőség, hogy ünnepélyes beszédet tartsanak a 10 éves gyerekeknek az új világítás rendszerről. Aki ezt olvassa, el tudja képzelni, hogy ez mennyire izgatta a gyerekeket, és hogy az edzők, játékvezetők, asztalszemélyzet mennyire örült ennek az ötletnek a 12 fokos csarnokban. Nem állítom, hogy ezért – a várpalotai gyerekek a második félidőben sokkal harciasabbak voltak -, de lehűltünk, megtört a lendületünk, a második félidőben már nem pörögtünk úgy, mint az elsőben.

Gyakorlunk tovább, és igyekszünk legközelebb 10 fővel megjelenni.

2023-01-21 Várpalota, Országos gyermek bajnokság

BUSC – Dunavecsei Sárkányok U12 2-0 (10-2, 17-8, 6-6, 10-2)

Csapat: Roszik Csaba 6, Csontos Benett 4, Tóth Kristóf 4, Lovas Noel 3, Balázs Alexa 1, Halász Benett, Palagyan Richárd, Bogdán Levente

Várpalotai Sárkányok – Dunavecsei Sárkányok U12 2-0 (6-8-6-8, 10-3, 4-2)

Csapat: Lovas 7, Roszik 6, Bogdán 3, Tóth 3, Csontos 2, Balázs, Palagyan, Halász

You must be logged in to post a comment Login