Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú – ez fájt

U14-es csapatunk a hétvégén a kozármislenyi Pünkösd Kupára volt hivatalos. Ottalvós hétvégét csináltunk belőle, pénteken a Mecsextrém kalandparkba mentünk, aztán csapatvacsora, este „buli”.

Szombaton az első ellenfelünk a házigazda volt, akik ellen eddig háromszor simán kikaptunk. Most sem volt másképp. Álmosan kezdtünk, nem voltunk fejben küzdőállapotban. Számoltam: kilencszer történt, hogy egy jó passz valakinek csak kicsúszott a keze között. Figyelmetlenül játszottunk. A mérkőzés végére már felpörögtünk, főleg a védekezésünk javult sokat.

Az első és második meccs között elmentünk ebédelni, megünnepeltük „Simi” szülinapját. Megbeszéltük, hogy a horvátok ellen azzal az intenzitással kezdünk, amivel a Misleny ellen befejeztük.

Nagyon jó meccset játszottunk a KK Bosco ellen, végig szoros volt. Óriásit küzdöttünk, végre mindenki vetődött a labdákért, keményen játszottunk.
A helyzeteinkből sokat kihagytunk. Szerintem mi voltunk a jobb csapat, legalább 20 ponttal kellett volna nyernünk. Azonban kihagytunk 26 büntetőt, és a végén a horvátok 5 másodperccel a vége előtt, időkérés után, bedobás-figurából kosarat dobtak. Szűcs Ábel triplája az utolsó másodpercben mellé ment.

Volt sírás, ez van. Nagyon hajtottunk, nagyon akartunk, de nem volt szerencsénk. Illetve, ha 26 büntetőt kihagyunk, lehet, hogy nem szerencséről kell beszélni. Gyakorolnunk kell tovább, több odafigyeléssel.

A jövő héten megyünk Ausztriába, ahol holland, német-amerikai és osztrák csapatokkal is játszunk. Erre felkeszülésnek a horvátok elleni mérkőzés tökéletes volt.

2019-06-08, Kozármisleny, Pünkösd kupa

Kozármisleny-Dunaújváros 103-39 (34-11, 24-9, 29-13, 16-6)

Pontsz.: Szűcs Ábel 15, Kiss Benedek 12, Matucza Csaba 4, Csernák Ádám 4, Véner József 2, Horváth Zoltán 2.

Dunaújváros – KK Bosco 50-52 (9-20, 16-14, 15-7, 10-11)

Pontsz.: Főfai-Kovács Kristóf 17, Szűcs Ábel 12, Kiss Benedek 10, Simon Dávid 4, Hajnal Adrián 4, Csernák Ádám 3/3

You must be logged in to post a comment Login