Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NBII. – szó szerint elfogytunk

Sajnálom a fiúkat, több szerencsével is kezdhettük volna a bajnokságot. De ez a szezon a tapasztalatszerzésről, tanulásról szól. 23 percig egész tűrhető volt, aztán Rabi Dávid serülése sok lett a csapatnak.

Szóval nincs szerencsénk. Kedden Matyi bokasérülést szenvedett az edzés legutolsó része alatt. Az ő személye nagyon fontos a csapatnak, nem kizárólag a tehetsége miatt, hanem mert 25 évesen 7 évvel idősebb a többségnél a csapatban.

A mérkőzés első 23 perce nagyjából rendben volt. Sokat hibáztunk azért, egyszerűbb hibákat követtünk el, nem voltunk kellőképpen figyelmesek.  A kezdők közül volt, akitől többet várunk, a cseréink közül pedig talán egyedül Véner József volt meccsformában, a többieknek (is) most péntekig bele kell taposni edzésen. Mindezek ellenére, jobb összpontosítással akár vezethettünk volna.

Azonban a harmadik negyed elején tehát Rabi Dávidnak nekiugrott egy ellenfél, Dávid szerencsétlenül érkezett a bokájára, nem tudta folytatni a játékot. Mivel ő az egyetlen (relatíve) magas játékosunk, szinte nélkülözhetetlen a csapatban. Nélküle szétnyílt a védelmünk, nem tudtuk védeni a kosarat. Ezt követően a fiúk feladták. Erre nem lehetünk büszkék. A fiataloknak meg kell tanulniuk, hogy ellenszélben még fontosabb együtt játszani csapatként. Mi nem tehetjük meg, hogy ne dolgozzunk össze, ne küzdjünk minden egyes lepattanóért, hogy ne kommunikáljunk, hogy ne fussunk vissza, ha mellémegy egy dobás. Időkéréssel próbáltuk felrázni őket, de hamarosan Vajk is kipontozódott, Kristófnak begörcsölt a vádlija, így konkrétan 1 (egy) kezdőnk maradt.

Dávid sérülésekor tehát a 23. percben 7 ponttal vezetett az ellenfél, éppen javítottunk -11 pontról. Sérülését követően végül 48 ponttal veszítettünk. Reméljük, hogy pénteken ő is, és Matyi is már bevethető lesz a következő hazai mérkőzésen. Ha nem, akkor is csapatként fogunk kiállni, és bebizonyítani, hogy képesek vagyunk kosárlabdázni ezen a szinten.

2023-10-20, NBII. Közép/C csoport

Dunaújvárosi Sárkányok – Közgáz/A 56-104 (16-25, 13-15, 12-30, 15-34)

Csapat: Csernák 18/12, Katona 15, Rabi 11/3, Szűcs 6/6, Viharos 2, Véner 2, Hoffmann 2, Hajnal, Matucza, Prétor

You must be logged in to post a comment Login