Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Szezonnyitó HEPP-Kupa selejtező

Harmincpontos vereséget szenvedett felnőtt férfi csapatunk a Hepp-kupa selejtezőn a MAFC Csepel ellen. Csapatunk nagyon hiányosan, csak hat fővel tudott pályára lépni, sérülések és egyéb elfoglaltások miatt. Csak dicsérni tudjuk a csapatot ez után a mérkőzés után, mert mindent beleadva egy magasabb szerkezetű ellenfél ellen, a végén már görcsölő izmokkal, fájó izületekkel zárták a mérkőzést. Remélhetőleg a szezonnyitó NB2-es fordulóra október elején már több cserével fogunk tudni pályára lépni.

A mérkőzésen pályára lépő keret 5/6-a a tavalyi U18-as csapat tagjai voltak, 17-18 éves fiúk. Az ellenfél egy keményen játszó, többnyire veterán játékosokból álló csapat.

Kissé nehézkesen kezdtünk az ellenfél zónája ellen, rengeteg hibával, eladott labdákkal, kihagyott helyzetekkel. A második negyedtől már fel tudtuk venni a harcot, a harmadik negyed hatodik percében visszahoztuk 10 ponton belülre, de végül elfáradtunk.

Figyelembe kell venni, hogy egy hete edzünk, és edzéseken is hiányos a jelenlét. Most lesz három hetünk, hogy formába rázzuk magunkat, és begyakoroljuk az alapjátékunkat.

A mai teljesítményért pedig csak hálásak lehetünk; mindent beleadtak a fiúk, de végül az erősebb ellenfél győzött.

Dunaújváros – MAFC Csepel 78-108 (15-30, 17-22, 28-29, 18-27)

Kezdők: Csépányi 20/12, Bak 19/6, Bozsik 6/6, Matucza 10/3, Molnár 9/3. Csere: Katona 14/3.

You must be logged in to post a comment Login