Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 Rácalmási Sárkányok – 4. forduló

U12 Országos Gyermek Bajnokság 4. forduló

Velencei Kacsák – Rácalmási Sárkányok 2-0 (55-4) (18-0, 14,1, 15-0, 8-3)

Pontszerzők: Vagyóczki Gergő: 2 p, Gózon Noé: 1 p, Poór Dénes: 1 p, Csepregi Luca: -, Lakatos Dorina: -, Riskó Lőrinc: -, Földi Benedek: -, Szilágyi Tamás: -,

Frissen alakult Rácalmási csapatunk is megkezdte szereplését az Országos Gyermek bajnokságban. Szeptemberben alakultunk, így semmilyen elvárás nem volt velük szemben, csak az, hogy legyen jutalma a sok kitartó edzésnek, amit végeznek.
Mondhatom azt, hogy ezen a találkozón még csak kerestük a helyünket a pályán, meg voltunk illetődve, igazából nem is tudtuk mire számítsunk. Viszont ahogy teltek a negyedek egyre jobban belejöttünk. Látszott a gyerekeken mennyire élvezik a játékot. Az utolsó etaphoz érve pedig már őszintén mondhatom, megjöttünk a bajnokságba. Büszke vagyok a lányokra és fiúkra, mert éltek a lehetősséggel és nem adták fel egy pillanatra sem.

Rácalmási Sárkányok – Ajka 0-2 (22-15) (4-6, 10-1, 0-2, 8-6)

Pontszerzők: Riskó Lőrinc: 10 p, Poór Dénes: 5 p, Vagyóczki Gergő: 4 p, Szilágyi Tamás: 2 p, Gózon Noé: 1 p, Lakatos Dorina: -, Csepregi Luca: -, Földi Benedek: -,

Még a mérkőzés elején odajöttek hozzám a fiúk, és megkérdezték: „Attila bácsi! Mi is elvehetjük az ellenfél kezéből a labdát?” Jót mosolyogva közöltem velük: „Hogy persze, az a játék lényege. Hogy nálunk legyen a labda.” Ettől kezdve nem volt megállás. Olyan parádés játékot láttam a gyerekektől, hogy szó szerint leesett az állam. Minden labdáért vetődtünk, sikerült rendre átvinnünk a labdát a felezőn, egyszóval nem volt okom a panaszra. Nagyon szépen passzoltuk egymásnak a labdát, igazi csapatként játszottunk. Egy picit még magas számunkra a gyűrű, de ettől függetlenül az akarat megvolt, és sikerült betalálni.
Nagyon büszke vagyok az egész csapatra.
Sajnos nem tudtunk teljes kerettel elmenni, így hivatalosan mind a két mérkőzésen kikaptunk, de ez mit sem von le a gyerekek érdemeiből az Ajka elleni győzelem miatt. Életünk első tornáján a pályán nyertünk, ezt már senki sem veheti el tőlünk.

Hajrá Rácalmás, Hajrá Sárkányok!

Drab Attila
edző

You must be logged in to post a comment Login