Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú – Második forduló

Hazai pályán rendezhettünk tornát a regionális bajnokság második fordulójában. Első ellenfelünk a felső házból lekerülő DKKA/C csapat volt, a második mérkőzést eredménytől függően a VUKE/B és az Alba/B párharc győztesével, vagy épp vesztesével játszhattuk.

A különböző csoportokban elvégezett munka és edzéslátogatás alapján jelöltem ki a 12 fős keretet, akik ezen a napon nagyon komoly melót tettek le a pályára, ezzel is igazolva, hogy jól döntöttem.

Eredetileg is sejtettem, hogy ezen a napon a miénk lesz a legerősebb csapat, de a fiúk egy nagyon komoly pontot nyomtak ennek a kijelentő mondatnak a végére. Ezen a napon akaratban senki nem volt, aki csak megközelíthetett volna minket. Általános problémák tűntek el egy csapásra, rengeteg lepattanót szedtünk, a gurulólabdákat mi szedtük össze, és az elmúlt hónapok fő anyagát, a lepattanó utáni szabadítást és az ebből történő gyors indulást is egyre hatékonyabban sikerült megvalósítani. Persze nem volt hiba nélküli a produkció, de ilyen elégedettséget és büszkeséget ritkán szoktam torna után érezni. Rengeteg nagyszerű teljesítmény volt a csapatban, és az elmúlt 13 év edzői munkája alatt szerintem egyszer sem emeltem ki senkit név szerint a mérkőzést követő beszámolókban, de most kivételt kell tennem. Szíj Barni megverte az ellenfelét, de a ziccert kihagyta. Nem lógatta a fejét, nem sopánkodott, hanem sprintelt vissza, és a saját palánkunk alatt visszaszerezte a labdát, amiből indította a társát és kosarat szereztünk. És ez egy olyan esemény volt, amit ki kell emelni. Ezzel a hozzáállással lehet eredményt elérni, és ez a legfőbb célom, hogy bárkit küldök pályára, így gondolkozzon. Hibázni szabad és lehet, de utána mindent meg kell tenni, hogy kijavítsa az ember. Ugyan még csak a szezon elején járunk, de már most tudom, hogy ha júniusban vissza kell emlékezni, nekem ez lesz a kedvenc jelenetem.

A folytatásban megyünk a felsőházba, és megpróbálunk ott megragadni.

Dunaújvárosi Sárkányok U14 – DKKA/C 90- 47(30-2,22-17,16-6,20-22)

Pontok: Bogáth Botond 19 p., Márk Peti 15 p., Lengyel Zsombor 14 p., Mozsár Olivér 11/3 p., Áron Máté 10 p., Bósa Simon 7 p., BJ Peti 4 p., Nagy Gábor 4 p., Szíj Barnabás 2 p., Csontos Benett 2 p., Pesti Botond 2 p.

Dunaújvárosi Sárkányok U14 – VUKE U14/B 92-34(26-10,24-8,22-7,20-9)

Pontok: Lengyel Zsombor 26 p., Márk Peti 16 p., Bogáth Botond 12 p., BJ 12 p., Áron Máté 10 p., Mozsár Olivér 10 p., Pesti Botond 2 p., Csontos Benett 2 p., Ragács Ádám 2 p.

Molnár Tamás
edző

You must be logged in to post a comment Login