Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – fontos mérkőzések következnek

Fontos két mérkőzés előtt áll NB2-es férfi csapatunk. Pénteken, illetve jövő héten szerdán a tabellában két közvetlenül felettünk helyezkedő csapattal fogunk megmérkőzni; pénteken a MOGAAC, jövő héten szerdán pedig a PEAC. Most vasárnap azonban a csoportelső Sopron jött hozzánk vendégségbe. Idegenben több, mint 100 ponttal kaptunk ki. Ez a teljesítmény lényegesen jobb volt, sőt, időnként úgy éreztem, hogy ilyen jól még ebben a szezonban nem játszottunk. Tehát 46 ponttal kikapni most szinte sikernek minősíthető.

Sokkal magasabb szerkezetű csapat állt ki elénk, de ez már nyilván nem újdonság; szinte minden mérkőzésen ez a helyzetünk. A soproni csapat idősebb, ex-NB1-es játékosokból és néhány fiatalabb tehetségből álló csapat, akik jelenleg vezetik a nyugati csoportot.

Egy jó első negyed után a másodikban kicsit fáradtabbak lettünk, és bár videóról visszanézve nem játszottunk rosszul, a helyzeteinket nem tudtuk úgy értékesíteni, mint az első negyedben.

Probléma minden mérkőzésen, hogy csapatunk még képtelen négy jó negyedet teljesíteni, ez ma sem volt másképp: a harmadik negyedben a fegyelmezetlenség uralkodott inkább rajtunk, idegeskedtünk a játékvezetés miatt, az ellenfél időnként túl durva játéka miatt, egyszerűen már nem a saját játékunkra koncentráltunk. A csapatjáték helyett, amit gyakorlunk, túl sok volt a szóló, és az ebben a negyedben dobott 10 pont ezt teljesen tükrözi is.

A fiataloknak vissza kell venni az arcból, és csak keményen dolgozni, például, ha a támadó játék éppen nem megy, akkor minden energiát a védekezésbe fektetni.

Alapjába véve a fő problémánk az, hogy nincs egy magas emberünk, aki tudna védekezni képzett magas embereken. Ennek ellenére a mai teljesítmény jó volt, ha ezt még tudnánk kicsit lendületesebb támadásokkal, gyorsabb labdafelhozatallal javítani, a következő két mérkőzésen lehetőségünk lenne jó eredményt elérni.

2019-02-03 Dunaújváros, Országos NB2 Férfi, Nyugati Csoport

Dunaújváros – Soproni Tigrisek 66-112 (22-27, 14-29, 10-31, 20-25)

Kezdők: Csépányi 14/6, Katona 10, Molnár 5, Timár 6/6, Bak 8. Cserék: Matucza 5/3, Szűcs 13/6, Kálniczky 5.

You must be logged in to post a comment Login