Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 – 1. forduló

Megkezdtük a szereplést a serdülő bajnokságban is. A csapatot leginkább kezdőnek tudjuk titulálni, a gyerekek a korosztályban még fiatalok, és a rácalmási gyerekeknek még nincs rutinjuk.
Az első meccsen ez ki is jött minden szempontból. Ugyan az első negyedben kifejezetten jól tartottuk magunkat (dunaújvárosi 5-ös), a rácalmási gyerekeken bizony kíméletlenül átrobogott a Marcali. A második félidőben megkevertük a sorokat, de igazán sokra nem mentünk ezzel sem. A fiúk kicsit elkenődtek és fel is adták. Nem lett szép vereség a vége.
A második meccsünk előtt Gáborral átbeszéltük a történteket, utána mindketten a saját ötösünknél raktunk rendet. Elmagyaráztuk, hogy ez bizony benne van, és csak a saját fejlődésünkre szabad és kell koncentrálni, se feladni, se csüggedni nem szabad.
A harmadik helyért a Monokkal játszottunk. Próbáltuk a gyerekeket úgy elosztva játszatni, hogy mindig legyen a pályán olyan, akire a többiek támaszkodhatnak. Ez annyira jól sikerült, hogy a teljes mérkőzésen, minden negyedben minden gyerek pályára tudott lépni, és a rácalmási srácok folyamatosan felbátorodtak, hasznosak voltak támadásban és védekezésben is. A hab a tortán a győzelem volt. Rengeteg munka áll előttünk, reméljük a következő fordulóban már látszani fog a fejlődés.

Dunaújvárosi Sárkányok U14- Marcali 23- 154(16-23,0-59,6-38,1-34)
Pontok: Bíró- Juhász Marcell 12 p., Kassai Dávid 7 p., Tóth Csongor 4 p.

Dunaújvárosi Sárkányok U14- Monok 64-45(13-6,14-7,18-24,19-8)
Pontok: Kassai Dávid 20 p., Bíró- Juhász Marci 17 p., Pölöskey András 9 p., Tóth Csongor 8 p., Riskó Lőrinc 6 p., Földi Benedek 2 p., Poór Dénes 2 p.

Molnár Tamás
edző

You must be logged in to post a comment Login