Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – kicsik vagyunk

Kicsik vagyunk, ez a fő problémánk. Mindegyik meccsen benyomnak a kosár alá, ezzel küzdünk, hogy ennek a kezelésében jobbak legyünk.

Gyakorlatilag ez az az egy dolog, amiben nagyon le vagyunk maradva az NB2 Közép/C-hez képest. Szerintem minden másban legalább egálban vagyunk, az átlaghoz képest. De ez az egy dolog kosárlabdában akkora probléma, hogy konkrétan az ellenfél egy teljes meccset le tud játszani úgy, és nyerni, hogy csak erre építi a játékát.

Mindkét meccsen hiányzott Bognár Mátyás, aki a csapat vezére. Matyin kívül is betegségekkel, sérülésekkel küzdünk; volt, aki hiányzott, volt, aki így is vállalta a meccseket.

A Dunaharaszti ellen a fiúk egyszerűen csak túl akartak rajta lenni, én úgy éreztem. Semmi tűz nem volt.

A Szent Pál Akadémia ellen tudjuk, hogy képesek vagyunk győzni. Ott Matyi nagyon fontos lett volna. Így is jól támadtunk, bár a harmadik negyedben volt egy kis mélyrepülés. De a probléma a védekezés, és a fent említett súlykülönbség.

A fiúk most több hibával is játszanak, mint korábban, pedig a védekezésünk nem változott. Kicsit ezért változtatni fogunk, „frissítünk”, hogy megint jobban odafigyeljenek, hogy érdekesebb legyen. Bízunk benne, hogy egyszer sikerül kifogni egy napot, amikor mindenki ott lesz, és nem lesz több húzóemberünknek rossz napja egyszerre. Eddig még nem sikerült, eddig nagyon balszerencsés szezon van a hátunk mögött.
Meg kell még említenem, hogy hihetetlen, hogy ebben a bajnokságban, videóról visszanézve kiderül, hogy szinte mindegyik mérkőzésen elszúrják a jegyzőkönyvet: másokat írnak pontszerzőnek, kihagynak dobott pontokat, vagy éppen többet írnak be (pl. 2 pontot egy büntetőért). Az alábbi eredmények és pontszerzők az MKOSZ hivatalos eredményei, valójában helytelenek.

Mindenkinek Boldog Karácsonyt, Kellemes Ünnepeket kívánunk!

2023-12-10, Dunaharaszti, NBII Közép/C
Dunaharaszti MTK II. – Dunaújvárosi Sárkányok 118-53
(31-18, 31-11, 28-13, 28-11)
Csapat: Matucza 14, Rabi 11/3, Katona 9/3, Csernák 8/6, Hoffmann 6, Hajnal 2, Szűcs 2, Véner 1, Viharos

2023-12-15, Budapest
SZPA-HSE – Dunaújvárosi Sárkányok 90-75
(20-23, 23-19, 32-15, 15-18)
Csapat: Katona 31/9, Rabi 18/6, Hoffmann 10, Prétor 3/3, Szűcs 3/3, Véner 3/3, Csernák

You must be logged in to post a comment Login